Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parintii consumatorilor de etnobotanice disperati!

droguri etnobotanice

CIADO Romania este contactat in ultima perioada de zeci de parinti, ce au copii consumatori de etnobotanice prizate, fumate sau injectabile . Din descrierile facute de parinti, tinerii sunt intr-o faza avansata de dependenta si isi procura plicurile prin dealarii din cartiere . Parintii apeleaza la noi, pentru a le oferi solutii pentru intrarea in tratament . Din nefericire, statul roman nu are nici un centru de tratare a dependentei de etnobotanice si nici proceduri definite in acest sens . Tinerii au ajuns sa fure din casa parintilor bunuri, ce la dau dealarilor pentru a procura drogurile. Desi cunosc unde sunt duse si cine sunt acestia , parintilor le este frica sa mearga sa-si recupereze aceste bunuri sau sa reclame la politie, susține Gigel Lazăr, directorul executiv al CIADO Romania într-un comunicat remis redactiei.

”Situatia centrelor aflate in subordinea Agentiei Nationale Antidrog se prezinta astfel ;

Centrul de Zi „Pericle” a fost înfiinţat în data 10.10.2007 și a funcționat până în data de 25.07.2014, când activitatea acestuia a fost suspendată ca urmare a absenţei resurselor financiare, materiale şi umane (H.G. nr.1102/2008 pentru aprobarea Programului Naţional nu mai producea efecte juridice);

- Centrul de Zi Vocațional a fost înființat în anul 2007, însă ulterior, din cauza lipsei resurselor financiare şi umane, care a condus la discontinuitatea furnizării serviciilor către beneficiari, prin Nota Raport nr. 2051509/13.02.2009, activitatea acestui centru a fost suspendată;

- pentru funcționarea Comunității Terapeutice Dejani și a Comunității Terapeutice Bălan a fost investită suma de 2.001.798 lei, respectiv suma de 833.404 lei, însă nici în prezent acestea nu sunt operaționale.

Prevalenta la consumul de droguri a avut o evolutie  mare, intr-o perioada foarte scurta de timp ; 1.4 % – 2008 ; 4.3 % – 2010 ; 6.1 % – 2012 ( segment 14 – 64 ani ) ajungand la 21 % in randul studentilor si 11 % in randul tinerilor de 16 ani . Programul de Interes National Antidrog nu mai este finantat din anul 2010 din motive birocratice invocate de Agentia Nationala Antidrog .”, se mai spune în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.