Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii TĂCUŢI: Aleşii care n-au avut nimic de spus. Zeci de deputaţi şi senatori au luat cuvântul doar în prima ședință

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament

După prima sesiune din Legislativ, șase deputați din totalul de 464 de parlamentari câți sunt în Legislativ au luat cuvântul în plen doar la preluarea mandatului și nu au depus niciun proiect de lege sau vreo interpetare sau întrebare la adresa Guvernului. Iar alți 42 de deputați au vorbit doar la depunerea jurământului de credință, în luna ianuarie. La Senat, numărul este mai mic: 13 senatori au luat cuvântul o singură dată, de la tribuna forului, potrivit Libertatea.

După mai bine de șase luni de activitate în Parlament, sunt câțiva deputați care, pe lângă lipsa de reacție în dezbaterile din plen, bifează și alte două recorduri: nu au depus nicio inițiativă legislativă, de la începutul mandatului și nici nu au transmis vreo interpelare sau întrebare Guvernului.

Citeşte şi: Anunţ DEVASTATOR pentru profesori. Voucherele de vacanţă, puse în discuţie DUPĂ rectificarea bugetară

Izabella-Agne Ambrus, deputat UDMR, a reușit performanța de a vorbi 44 de secunde, la depunerea jurământului de deputat. Aceasta nu are nicio interpelare sau vreo întrebare la adresa Guvernului. Și deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, a vorbit o singură dată în plen, și nu are niciio întrebare adresată Executivului și niciun proiect de lege pe care să-l fi inițiat. Cu alte cuvinte, a vorbit doar 42 de secunde, când a depus jurământul. Marina Adelina Coste de la PSD, are același bilanț, la șase luni de mandat în Legislativ. Iar pe listă este și Ion Mocioalcă, de la PSD Caraș Severin.

Deputatul Cătălin Rădulescu bifează, și el, o singură intervenție în plen, la depunerea jurământului, și nicio inițiativă legislativă sau interpelare adresată colegilor din Guvern. În schimb a fost sancționat de partid pentru declarații controversate privind folosirea mitralierei. Pe aceeași listă apare și Ovidiu Ioan Sitterli, deputat PSD de Sibiu.

Nici actualul premier, Mihai Tudose nu se poate bucura de o activitate foarte amplă în Legislativ. Până să preia șefia Executivului, a vorbit de două ori în plen, la depunerea jurământului ca deputat și la prezentarea programului de guvernare, în calitate de premier desemnat. În schimb, a semnat o singură inițiativă legislativă, legea salarizării unice și o moțiune, la adresa fostului premier Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: PMP face LUMINĂ în scandalul fuziunii cu PNL. Anunţul OFICIAL

Nici fostul premier Victor Ponta nu a depus nicio inițiativă legislativă în prima sesiune, dar a luat cuvântul de patru ori, în plen.

Alexandru Ioan Andrei, de la PSD, a vorbit o singură dată în plen. La fel și colegul său de la același partid, Dănuț Andrușcă. Tudorița Boboc, parlamentar PSD de Vrancea, a avut de asemenea o singură intervenție, la depunerea jurământului.

Mircea Banias, fost parlamentar ALDE, în prezent neafiliat, o singură intervenție în plen, la depunerea jurământului. Și Calotă Florică Ică (ALDE) de Teleorman, a vorbit o singură dată, la începutul sesiunii. Sorin Câmpeanu, fost deputat ALDE, în prezent independent, a vorbit doar în prima ședință, atunci când a depus jurământul. Intervențiile lor au cumulat maxim 40-50 de secunde, la tribuna Legislativului.

Și social-democratul Viorel Chiriac, de la Brașov, are o singură intervenție. La fel ca și colegul său, Dan Ciocan.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT decretele! 10 generali din echipa lui Coldea PLEACĂ din SRI

Lista este însă mult mai mare. Cei care și-au bifat în activitatea legislativă doar o singură luare de cuvânt în plen, atunci când și-au preluat mandatul, sunt: Petronela Csokany, de la miniorități, Mihai Culeafă, de la PNL, Ion Cupă de la ALDE. Ioan Dârzu, de la PSD, Eugen Durbacă (ALDE), Petru Farago (UDMR), Iarco Furic ( minorități), Nicușor Halici (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Marius Ionel Iancu (PSD), Claudiu Augustin Ilișanu, George Ionescu (PNL), Marilena Meiroșu, deputat PSD de Brăila, Adrian Mocanu, (PMP), Mihai Niță (ALDE), Paul Radu Adrian (PSD), Eliza Mădălina Peța (PSD Dolj), Florin Popa (PSD), Popa Mihai Valentin (PSD), Ștefan Oviciu Popa (PSD), Nicolae Daniel Popescu (USR diaspora), Roman Ioan Sorin (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Sebestyen Csaba Istvan (UDMR), Ionuț Stroe (PNL), Matei Suciu (PSD), Ciprian Constantin Șerban (PSD), Teodora Șotcan (PSD), Ioan Terea (PSD), Adrian Todor (PSD), Diana Tușa (PSD), George Gabriel Vișan (PSD), Mihăiță Vârză (PSD), Cătălin Constantin Zamfira (PSD), arată o analiză a jurnaliştilor de la Libertatea.

La Senat, grupul PSD este cel mai numeros, dar are și cei mai mulți parlamentari cu intervenții zero în plen. Cristina Marian Stocheci, Adrian Dragoș Benea, Emanuel Gabriel Botnariu, Valer Daniel Breaz, Eugen Dogariu , Iordache Virginel, Ștefan Mihu, Ovidiu Florin Orțan, Ionuț Vulpescu, au vorbit o singură dată, de la tribuna plenului, la depunerea jurământului.
Și de la PNL, doi senatori se află pe lista parlamentarilor tăcuți: Iulian Dumitrescu și Cornel Popa. Iar de la UDMR, senatorul Novac Csaba Zoltan, care este și secretar al grupului.
Și cei de la ALDE, partid aflat la guvernare alături de PSD, au un senator cu activitate minimă în plen. Este vorba despre Ilie Niță.

Citeşte şi: LOVITURĂ dură pentru DOLAR! Cel mai SLAB curs din ultimul an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.