Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul britanic va vota acordul cu UE referitor la Brexit

Parlamentul britanic va trebui să se pronunţe prin vot cu privire la un eventual acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană referitor la părăsirea blocului comunitar, a declarat joi preşedintele comisiei pentru Brexit a forului legislativ de la Londra, Hilary Benn, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Întrebarea de 1000 de puncte. Pot fi fraudate alegerile din SUA?

Premierul britanic Theresa May a afirmat că va invoca articolul 50 până la finalul lui martie anul viitor, ceea ce va marca oficial începerea procedurii de ieşire din UE. Ea a spus că parlamentul va dezbate planurile guvernului, dar a respins o eventuală supunere la vot privind activarea 'divorţului' de UE.

Citeşte şi: Incredibil de INDECENTĂ. Oferta Madonnei pentru fanii lui Clinton - VIDEO

Benn, membru al opoziţiei laburiste, a spus că este 'de neconceput' ca parlamentarii britanici să nu se pronunţe prin vot asupra acordului final cu Bruxellesul asupra ieşirii din UE.

''Îmi este foarte clar că parlamentul va dori să aibă un cuvânt de spus în legătură cu planul de negociere atunci când va fi el publicat, dar parlamentul va vrea să ia o decizie şi despre un acord final'', a declarat Benn pentru BBC.

''Este de neconceput ca parlamentul să nu trebuiască să-şi folosească suveranitatea... pentru a vedea ce crede despre acord, această negociere complexă, atunci când este finalizat'', a adăugat el.

Citeşte şi: Cine a câștigat a III-a dezbatere prezidențială din SUA

În urmă cu două zile, un avocat al executivului de la Londra a estimat că parlamentul britanic va trebui 'foarte probabil' să ratifice un eventual acord cu Uniunea Europeană referitor la ieşirea din forul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.