Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru bărbaţi, inculpaţi pentru violenţă în timpul manifestaţiilor anticorupţie

Aleksei Navalnîi

Patru bărbaţi au fost inculpaţi pentru 'violenţă' în timpul manifestaţiilor organizate la sfârşitul lunii martie în Rusia, au anunţat joi autorităţile ruse, relatează AFP. Într-un comunicat, Comitetul de anchetă rus a afirmat că patru bărbaţi - Aleksandr Şpakov, Stanislav Zimoveţ, Iuri Kulîi şi Andrei Kosîh - cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani 'au folosit forţa împotriva reprezentanţilor autorităţilor' în timpul 'manifestaţiilor neautorizate' organizate în centrul Moscovei.

Pe 26 martie, zeci de mii de persoane s-au adunat în capitala Rusiei şi în alte oraşe la apelul principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, de a protesta împotriva corupţiei. Nicio manifestaţie nu a fost autorizată şi Navalnîi şi alte 1.000 de persoane au fost arestate la aceste proteste de o amploare fără precedent în ultimii ani. Comitetul de anchetă a afirmat că Aleksandr Şpakov 'a aplicat mai multe lovituri în faţă unui poliţist', Andrei Kosîh a lovit de mai multe ori cu picioarele un poliţist şi că Stanislav Zimoveţ a aruncat cu o cărămidă în direcţia unui soldat din garda naţională, conform Agerpres.

Au fost obţinute 'dovezi ferme', a precizat Comitetul de anchetă, menţionând că există imagini surprinse de camerele de supraveghere şi a acuzat de asemenea 'organizatorii' de manipularea protestatarilor făcându-i să creadă că protestul era autorizat. Miercuri, Aleksei Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să organizeze ample proteste la nivel naţional pe 12 iunie de Ziua naţională a Federaţiei Ruse, când este marcată proclamarea independenţei în 1990 la câteva luni după destrămarea oficială a URSS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.