Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 134.000 de persoane au fost evacuate din cauza iminentei erupţii a vulcanului Agung din Bali

agug

Peste 134.000 de persoane de pe insula turistică Bali din Indonezia au fost evacuate din cauza iminentei erupţii a unui vulcan, a anunţat joi Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, citată de Xinhua şi Agerpres.

Vulcanul Agung situat în districtul Karangasem, cu o înălţime de 3.031 de metri, ar putea erupe în orice moment. Activitatea sa seismică este în continuă creştere, fapt ce a determinat instituirea stării de alertă maximă. 

''Magma continuă să fie împinsă către suprafaţă'', a precizat pentru sursa citată Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei. 

Ajutoarele pentru persoanele evacuate care au fost adăpostite în peste 480 de centre au continuat să sosească şi vor fi suficiente pentru o lună, a precizat el. 

Preşedintele Joko Widodo a organizat joi o şedinţă de cabinet pentru a stabili măsurile corespunzătoare în vederea reducerii riscurilor, a declarat Puan Maharani, ministru coordonator pentru dezvoltare umană şi cultură. 

Muntele Agung se află la 75 kilometri distanţă de centrul turistic Kuta. 

Vulcanul a erupt ultima oară în 1963, eveniment ce a provocat moartea a 1.100 de persoane. 

Muntele Agung se numără printre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, o vastă ţară-arhipelag ce cuprinde 17.500 de insule. 

Vulcanologi guvernamentali au declarat că Agung poate erupe în orice clipă, însă nimeni nu poate spune cu exactitate când va avea loc acest eveniment, precizează agenţia DPA. 

Potrivit guvernatorul din Bali, I Made Mangku Pastika, erupţia vulcanului ar avea un impact minor asupra turismului, principala industrie de pe această insulă. ''Preconizez că cea mai afectată va fi (suprafaţa aflată pe - n.r.) o rază de 12 kilometri'', a spus oficialul în Jakarta după ce a participat la şedinţa de cabinet. 

Guvernatorul a precizat că 65 dintre cele 78 de sate din districtul Karangasem sunt în siguranţă. 

Mai multe sute de mici cutremure au zguduit regiunea din apropierea vulcanului în ultimele zile. 

Insula Bali este principala destinaţie turistică a Indoneziei cu o afluenţă lunară de peste 200.000 de turişti străini, potrivit datelor oficiale.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.