Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prejudiciu URIAȘ descoperit de ANAF la una dintre cele mai mari firme de pază

antena3.ro
anaf

Inspectorii Departamentului din cadrul Fiscului care se ocupă cu verificarea marilor contribuabili, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), au constatat că una dintre cele mai mari firme de pază din România nu a plătit taxe şi impozite către bugetul de stat de peste 80 milioane de lei, potrivit unui comunicat publicat marţi de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Mai exact, firma de securitate vizată s-a sustras de plata unor obligaţii fiscale, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii şi contribuţiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende.

Iohannis a semnat două decrete de decorare

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate.

Firma de pază vizată a ţinut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligaţii fiscale mult diminuate.

Un celebru rapper ucis acum 20 de ani ar fi...în viaţă: Imaginea care răstoarnă situaţia / VIDEO

Astfel, "contribuabilul a declarat ca obligaţii fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obţinerii certificatului fiscal cu obligaţii zero. Acest lucru i-a permis să participe şi să câştige licitaţii organizate de companii de stat sau instituţii ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, au fost înregistrate în evidenţa contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legatură cu obiectul de activitate a firmei şi în cuantum mult mai mare decât în realitate.

Anunț de la Raluca Prună pentru MARII CORUPȚI: Un proiect controversat ajunge în Parlament

În acest an au fost efectuate percheziţii la mai multe firme de pază şi protecţie suspectate de evaziune fiscală.

În luna februarie, poliţiştii din cadrul DGPMB au făcut percheziţii la firma de pază şi protecţie SWAT Force International SRL, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Societatea asigura paza la cele mai mari hipermarketuri din Capitală şi ţară, precum şi la instituţii ale statului ca ANAF, Ministerul de Finanţe, Agenţiile Fiscale din toate sectoarele Capitalei, potrivit paginii de Internet a societăţii Swat Force International.

În martie s-au făcut percheziţii şi la sediul firmei de pază G4S, într-un dosar de evaziune de trei milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.