Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mihai Tudose: Am stabilit dotarea completă a IGSU, în baza unui program de 600 de milioane de euro

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Guvernul vizează o dotare completă a IGSU, suma totală care urmează să fie alocată, în principal din fonduri europene, urmând să se ridice la 600 de milioane de euro, în baza unui program care se va derula în următorii doi-trei ani, a declarat, miercuri, premierul Mihai Tudose. 

"Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede şi am ajuns, împreună, la decizia să fim înţelepţi - să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să luăm câte ceva şi să fie un never ending story. La întrebarea adresată domnului doctor (Raed Arafat - n.r.) care este situaţia ideală, adică să avem în ţara aceasta tot ceea ce trebuie acestei unităţi de elită a ţării (IGSU - n.r.), domnia sa a spus tot - de la navă de pompieri pe mare, la tren pentru intervenţia în tunelurile feroviare, trecând prin scări telescopice, scafandri şi aşa mai departe. Vă spun acum, suma este de 600 de milioane de euro. După ce ne-am revenit din şocul sumei am început să lucrăm, după două zile i-am dat vestea bună domnului doctor Raed Arafat că am găsit soluţia", a afirmat Tudose, la finalul unui eveniment de presă organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind proiectul "Multi risc - modul I", informează agerpres.ro

Premierul a adăugat că în termen de două săptămâni va începe derularea efectivă a proiectelor. 

Întrebat dacă banii vor veni de la UE, Tudose a confirmat, precizând că va exista şi o contribuţie naţională, dar aceasta va fi mică. Programul de dotare a IGSU se va derula pe parcursul următorilor doi-trei ani, a completat prim-ministrul. 

"Doi, trei ani de zile. Nu este discuţia despre bani. Banii, practic, îi vom avea imediat. (...) Nu este pe stoc tot ce este pe lista de cumpărături a ministerului. Va trebui să facem comandă, dar pentru unele începem imediat, începem de anul acesta. Chiar este păcat să avem nişte oameni minunaţi, e un sistem creat care chiar funcţionează, să nu fim în stare să-i dăm şi dotarea", a afirmat premierul. 

Întrebat dacă în paralel se vor desfăşura şi cursuri de pregătire profesională pentru utilizarea noilor echipamente, Tudose a spus: "În aceşti bani sunt incluse toate componentele". 

Alături de premier la evenimentul organizat de IGSU au mai participat ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.