Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST inedit la Delfinariul Constanţa. Turişti străini cer ELIBERAREA delfinilor - VIDEO

captura Youtube
protest delfinariu Constanta

Spectacolul de la Delfinariul din Constanța a fost întrerupt, sâmbătă după-amiază, de trei tineri, apărători ai delfinilor, care au sărit în bazin cu afişe pe care scria că delfinii suferă pentru distracţia spectatorilor.

„Marea e casa delfinilor”, scria pe unul din bannere. „Închideţi toate delfinariile!”, cerea un altul.

”Pe lângă faptul că au speriat delfinii, aceștia au pus în pericol sănătatea acestora intrând nedezinfectați în bazin. Riscul față de sănătatea animalelor este foarte mare”, a declarat pentru ZIUA de Constanța directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă.

Citeşte şi: IMAGINEA ZILEI - Cum a apărut guvernatorul BNR pe un site pentru vacanţe de lux - FOTO

Imediat după producerea incidentului a fost apelat numărul de urgență 112 și s-a cerut ajutorul polițiștilor, dar și a agenților din corpul de pază al Complexului.

Tinerii au fost urcați în mașina polițiștilor și duși la Secția 1 pentru audieri.

Managerul CMSN a precizat că va depune plângere penală împotriva celor trei.

”Delfinii sunt foarte sensibili la boli. De asemenea au speriat și animalele și intenționez să le fac plângere vis-à-vis de aceste aspecte. Oamenii aceștia fac tot felul de campanii antidelfinarii, se alătură mișcărilor antidelfinarii și primesc bani, sunt finanțați în activitatea lor. Probabil au fost finanțați să închirieze o cameră, două trei la mare, să pună pancarte cu stop-delfinarii, să sară în bazinele cu delfini. Au un cetățean englez cu ei care este un fel de șef, și sunt obișnuiți cu astfel de acțiuni pe care le practică în toată lumea. În unele țări au reușit chiar să obțină închiderea delfinariilor. De fapt ei spun că este vorba despre animale inteligente ținute în captivitate, acesta este motto-ul lor. Ei nu înțeleg că aceste animale reprezintă elemente didactice, elemente de învățare pentru copiii care vin să vadă ce este cu aceste animale și când sunt mari poate că decid să le respecte drepturile mai bine. În Anglia au reușit să închidă delfinariile, la fel și în Finlanda, pe baza acestor mișcări. Este prima dată când ni se întâmplă așa ceva, dar era de așteptat având în vedere că în ultima perioadă am ajuns mai vizibili și au ajuns mai mulți turiști străini aici” - a mai precizat Adrian Bîlbă.
Citeşte şi: Tragedie la Brăila! O femeie a MURIT după ce s-a aruncat de la balcon. Copilul ei se juca în parc .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.