Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Proiectul legii prevenției în sănătate este revoltator

psd1

Deputatul PSD Doina Pana a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca proiectul de lege privind preventia în sanatate, initiat de PNL, este unul 'revoltator' si 'aberant' si ca scandalul legal de legea anti-defaimarii sociale este menit sa acopere discutiile pe marginea initiativei liberale din domeniul sanatatii.

'Exista un proiect de lege care este revoltator, initiat de PNL în urma cu câteva zile, si care, prin scandalul creat de acest proiect legislativ (legea anti-defaimarii sociale - n.r.) a fost trecut cu vederea (...) - legea preventiei. E foarte adevarat ca exista tratamente medicale enorm de scumpe, ca foarte multi asigurati se întreaba de ce nu are sistemul bani, când ei cotizeaza în permanenta (...). Si atunci ce s-au gândit distinsii colegi de la PNL? Cine se face vinovat ca nu a facut preventie si s-a îmbolnavit de cancer, sa îsi suporte tratamentul. Care pot, bine, care nu, sa moara cu zile', a spus Pana, potrivit Agerpres.

Deputatul bistritean apreciaza drept 'aberant' ca persoanele care se îmbolnavesc de cancer sa fie obligate sa îsi plateasca tratamentul, dând ca exemplu cazurile de cancer mamar si numarul mic de mamografe din tara, care face imposibila preventia pentru toate femeile din România.

'Ideea de preventie este foarte salutara, dar nu asa, nu pe banii cetatenilor si nu sa condamni la a nu avea nicio sansa pe cei carora, din nefericire, le-a dat Dumnezeu o asemenea boala si niciodata nu si-ar permite sa plateasca zeci de mii de euro pentru acest tratament', a adaugat Doina Pana.

La rândul sau, deputatul PSD Daniel Suciu, prezent la conferinta de presa, a subliniat ca, printre initiatorii legii preventiei în sanatate, pe care, personal, o considera 'o lege criminala', se numara si copresedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.