Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pus la colţ de toată lumea, preşedintele filipinez regretă remarcile vulgare adresate lui Obama

trendingnewsportal.com

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte (foto) şi-a exprimat marţi regretul pentru scandalul declanşat de faptul că în urmă cu o zi l-a numit 'fiu de căţea' pe preşedintele american Barack Obama, informează AFP, potrivit agerpres.

"El regretă că afirmaţiile sale făcute în faţa presei au cauzat o astfel de controversă", se arată într-un comunicat al guvernului filipinez publicat în contextul în care cei doi lideri ar urma să se întâlnească în cursul zilei de marţi la un summit al ţărilor din Asia de Sud-Est la Laos.

Citeşte şi: Preşedintele unui stat aliat SUA se răsteşte la Obama: Te voi înjura când te voi vedea, fiu de curvă

Făcând referire la remarcile pe care risca să i le facă Obama în legătură cu drepturile omului, în special în privinţa metodelor folosite în lupta sa împotriva traficului de droguri, Rodrigo Duterte a declarat luni la televiziunea filipineză despre omologul său american că este 'fiu de curvă'.

"Preşedintele Duterte a explicat că unele comentarii din presă conform cărora preşedintele Obama urma să îi facă morală privind execuţiile extrajudiciare l-au condus la această afirmaţie virulentă", au încercat autorităţile filipineze să explice în comunicat.

Citeşte şi: Făcut cu ou şi cu oţet, Obama îşi anulează întâlnirea de azi cu omologul filipinez

În urma acestui scandal, Barack Obama a anulat o întâlnire bilaterală prevăzută pentru marţi cu Duterte la Vientiane, capitala Laosului.

"Delegaţiile ţărilor noastre au căzut de acord asupra faptului că, în lumina problemelor asupra cărora încă mai trebuie să lucrăm, reuniunea bilaterală între cele două naţiuni ale noastre este amânată sine die", a precizat la rândul său Manila

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.