Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în dosarul de spionaj a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

kovesi mediafax2

Ancheta în dosarul de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ia o turnură neașteptată. Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat joi că a fost solicitată asistenţa Israelului şi a Marii Britanii în dosarul în care mai mulţi cetăţeni israelieni, membri ai organizaţiei Black Cube, sunt cercetaţi pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, un magistrat român urmând a fi trimis în Israel pentru îndeplinirea unor proceduri.

"După ce am terminat ceea ce aveam de făcut pe teritoriul statului român, am luat legătura prin asistenţa judiciară internaţională, am solicitat asistenţa Israelului şi a Marii Britanii prin canalele de cooperare judiciară. Aşteptăm în perioada următoare invitaţia Parchetului din Israel pentru a prezenta un magistrat român pentru a duce la îndeplinire cele solicitate prin comisia rogatorie internaţională", a declarat Horodniceanu, într-un interviu acordat Digi 24.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Şeful DIICOT a arătat că vor fi audiate persoane şi vor fi solicitate documente, procurorii urmând să primească şi probe din Marea Britanie.

"Am vrea să ascultăm persoane, să solicităm acte, să încercăm să aducem la dosarul cauzei toate datele care ne lipsesc la acest moment ca să completăm acel puzzle despre care mai spuneam şi altă dată ca să putem închide cercul şi să sesizăm instanţa cu infracţiunile care sunt deja dovedite în parte. (...) Urmează să primim şi de acolo (din Marea Britanie - n.r.) probele pe care le-am solicitat, în special materialele video filmate de aceştia", a adăugat Horodniceanu.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner şi David Geclowicz, sunt inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului - şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.