Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Revoluția' lui Ponta. Ce mișcări se pregătesc în PSD

revolutie

În acest moment scena politică cunoaște reașezări foarte interesante. Unii mari până mai ieri încearcă azi să supraviețuiască tsunami-ului care i-a lovit de nicăieri. Acești oameni nu pricep ce s-a întâmplat și mai ales de ce lor.

Unul din aceștia este fostul premier Victor Ponta. Nu s-a împăcat cu noua ordine și încearcă să lovească. Imediat după debarcare el a luat drumul Timișoarei unde a fost văzut în compania fraților Cristescu. Apoi a plecat din țară și a revenit tot pentru întâlniri cu oameni cu un trecut discutabil. Nu sunt puțini cei care au speculat că ar fi vorba de fapt despre un turneu de strângere de fonduri.

Vezi și: EXCLUSIV - Atanasiu, vizite la Tăriceanu. PNL coace preluarea Senatului

Potrivit informațiilor noastre fostul premier pregătește o revenire interesantă. În această privință sunt cel puțin două opinii care circulă la vârful politicii:

1.O platformă în cadrul PSD care să îi facă zile crunte lui Liviu Dragnea, actualul președinte al PSD.

2.Un partid de centru care să intre în locale și parlamentare alături de ALDE-le lui Tăriceanu și Constantin.

____

1.Platformă în PSD. Potrivit acestei ipoteze fostul premier se bazează în această intreprindere a sa pe vechi colaboratori din filiale care au ales să reziste ”desculților lui Codrin Ștefanescu” (n.a. așa sunt numiți oamenii lui Dragnea în teritoriu).

”Au existat o serie de întâlniri și s-a cam ajuns la concluzia că cea mai buna soluție e aceea a războiului de gherilă. Îi șuntăm pe unde îi prindem”, susține sub protecția anonimatului pentru STIRIPESURSE.RO unul din oamenii din preajma fostului șef al PSD.

Potrivit unui alt partizan al lui Victor Ponta un pas important în ceea ce se va întâmpla în PSD este Cazul Șova: ”Dacă Liviu îl vinde pe Șova atunci toți vor înțelege că el se bate exclusiv pentru propria piele și că nu va ezita să îi arunce în fălcile câinilor de la DNA pe toți cei indicați de Iohannis”. Potrivit acestuia deja în partid există sentimentul că înțelegerea Iohannis - Dragnea transcede stricta schimbare a premierului.

Victor Ponta ar urma să fie din ce în ce mai vocal și mai critic la adresa lui Dragnea și a tipului de de conducere ales și va încerca preluarea puterii în funcție de evoluția Dosarului Referendumul și evoluția din partid: pierderea posturilor guvernamentale și din deconcentrate.

2.Partid nou. În acest caz se vorbește de o soluție gândită încă de pe vremea când era șef suprem în PSD. Teoria presupune ca alături de o liotă de parlamentari, europarlamentari și baroni ai partidului să forteze o excludere din partid și o recunoaștere internațională cu un partid poziționat mai spre centrul eșichierului politic.

Această poziționare i-ar da posibilitatea unei alianțe naturale cu ALDE și o eventuala participare comună la localele și parlamentarele de anul viitor.

Vezi și: Prima măsură nepopulară luată de guvernul Dacian Cioloș: Legea salarizării a fost AMÂNATĂ

__

Sunt voci care vorbesc și de alte variante (intrarea lui Victor Ponta și a adepților lui în UNPR sau ALDE). Acestea sunt însă nerealiste la această oră.

Deocamdată relațiile lui Ponta cu actuala conducere a PSD nu există, iar declarațiile sale și ale adepților lui din ultima săptămână anunță lupte grele în sânul social-democraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.