Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Să tot lucrezi la primărie: Salariile URIAȘE aprobate pentru cei din subordinea Gabrielei Firea

adevarul.ro
CGMB vot Gabriela Firea

Consilierii municipali au adoptat, miercuri, o hotărâre referitoare la salariile de bază în aparatul de specialitate al primarului general.

"Începând cu data de 1.07.2017 se aprobă salariile de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale 'Administrație', utilizate în cadrul aparatului de specialitate al primarului general și al aparatului permanent de lucru al Consiliului General al Municipiului București, conform Anexei 1 la prezenta hotărâre", relevă proiectul hotărâre adoptat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură dură pentru Cristian Boureanu și iubita sa! Ce au decis procurorii

Conform acestuia, drepturile salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general și al aparatului permanent de lucru al CGMB se stabilesc prin dispoziție a edilului general.

În ceea ce privește funcționarii publici, în cazul gradului/treptei profesionale II, studii superioare, un secretar general, un director general, un arhitect șef vor avea un salariu de bază de câte 11.800 de lei fiecare, un director executiv — 11.500 de lei, un director executiv adjunct — 11.000 de lei, un șef serviciu — 9.000 de lei, un șef birou — 8.500 de lei.

Citește și: Incredibil! Care sunt vedetele TV care câștigă salarii de 200 000 de euro pe an

Pentru un auditor cu studii superioare e stipulat un salariu de bază cuprins între 7.600 de lei și 3.612 de lei, în funcție de treapta profesională și gradație.

În cazul unui expert, consilier, inspector, consilier juridic cu studii superioare, salariul de bază cel mai mic este de 2.809 de lei, iar cel mai mare de 6.900 de lei, raportat la treapta profesională și gradație.

Citește și: PSD pregătește o lovitură de proporții! O mare parte din populație este vizată

În funcție de aceleași criterii, salariul de bază al unui referent de specialitate variază de la 5.600 de lei la 2.200 de lei, iar al unui referent de la 3.701 de lei la 2.100 de lei.

În ceea ce privește personalul contractual, administratorul public va beneficia de un salariu de bază de 11.800 de lei, un șofer — de unul între 2.661 de lei și 2.135 de lei, un muncitor necalificat — între 2.421 de lei și 1.942 de lei.

Citește și: Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

De asemenea, consilierii municipali au aprobat salariile de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale "Administrație" utilizate în cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului București.

"În baza prevederilor art 11, alin 1-4 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este necesară aprobarea salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul familiei ocupaționale 'Administrație' utilizate în aparatul de specialitate al primarului general, în aparatul permanent de lucru al CGMB, precum și în cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului București", se arată în raportul de specialitate al hotărârii.

Citește și: Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Potrivit unor prevederi ale Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice menționate, pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale "Administrație" din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale și din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean sau a CGMB, după caz, în urma consultării organizației sindicale reprezentative la nivel de unitate sau după caz a reprezentanților salariaților.

Citește și: Fabulos! Cu cât sunt plătiți de fapt actorii din Game of Thrones .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.