Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens între taximetrişti şi o societate importantă:Se va ajunge în faţa judecătorilor/UPDATE

Taxi_front_content

UPDATE

"Uber nu este este un serviciu de taxi, este o comunitate de pasgeri si soferi inregistrati care aleg sa isi imparata masina ocazional, prin intermediul unei aplicatii de mobil. Peste 120 de mii de oameni folosesc deja acest serviciu in Romania. Suntem de acord ca este nevoie de o definire corecta a acestor serviciilor noi si de o reforma a legislatiei in domeniu astfel incat sa fie cuprinse in lege si servicile de ridesharing.

Este si recomandarea Comisiei Europene care a spus foarte clar ca serviciile ca Uber sunt bune si trebuie incurajate si reglementate corespunzator. Tot mai multe state europene isi adapteaza legile in acest sens. Tari ca Portuglatia, Estonia, Latvia, Lituania au reglementat deja sau sunt in proces sa reglementeze serviciile de ridesharing.", a spus Alexandra Corolea, purtator de cuvant al UBER pe regiunea Balcani.

Datorita tehnologiei, Uber este unul din cele mai sigure si transparente servicii de transport din Bucuresti.

La Uber, nu exista pasageri sau soferi parteneri anonimi si utilizatorii stiu mereu unde se afla pe harta, nu exista riscul sa te ratacesti.

In plus, toate cursele cu Uber sunt asigurate, din momentul in care te urci in masina si pana cobori.

Uber e un serviciu transparent si fiscalizat.

100% din tranzactiile pe platforma Uber sunt inregistrate electronic, deci foarte transparent.

In plus, toti soferii parteneri colaboreaza cu Uber prin intermediul unei entitati fiscale, iar pasagerii primesc facturi fiscale pentru fiecare cursa in parte

Uber are o companie inregistrata in Romania, angajeaza o echipa locala si plateste taxe aici si in Uniunea Europeana, conform unui drept la replică al UBER.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Scandal imens între taximetrişti şi şi i importantă societate de transport. Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a anunțat că a lansat o acțiune în justiție împotriva societății de transport UBER motivând că nu respectă legislația transportului de persoane.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

”Avand in vedere numarul mare de masini care opereaza deja pe teritoriul orasului Cluj-Napoca ( aproximativ 100 de masini) sub denumirea de operator de transport UBER, Asociatia Taximetristilor Cluj-Napoca a fost nevoita sa ia masurile juridice, legale care se impun in vederea respectarii legislatiei transportului de persoane in regim de taxi de catre toata lumea. Potrivit legislatiei din Romania este interzis transportul public de persoane, contra cost, cu un autoturism care nu detine autorizatie de taxi valabila sau copie conforma valabila – in acest sens sunt prevederile art. 58 din Legea 38/2003.

Citeşte şi: Confruntări violente în Italia între poliţişti şi manifestanţi: Premierul, contestat dur / VIDEO

Este anormal/ilegal ca persoanele care efectueaza transport de persoane in regim de taxi sub denumirea UBER sa nu respecte legislatia din Romania, si sa functioneze fara autorizatie de transport, fara certificat valabil eliberat de Primaria Cluj-Napoca, fara a avea asigurare valabila pentru persoanele care le transporta si bagaje si multe alte acte necesare pentru a efectua in mod legal serviciul de taximetrie pe teritoriul Romaniei. Motiv pentru care si autoritatile publice, respectiv Serviciul Rutier din cadrul Politiei Municipiului Cluj-Napoca a procedat la sanctionarea a 4 dintre persoanele care efectueaza transport de persoane, contra cost, sub denumirea de UBER, insa cu toate acestea ei functioneaza linistiti pe teritoriul Romaniei fara a detine nici un fel de acte sau de autorizatie in domeniu. Prin urmare am inceput demersurile legale in vedera interzicerii utilizarii pe teritoriul Romaniei a serviciul de transport persoane, contra cost – UBER, pana nu respecta dispozitiile legale in domeniu, ca si ceilalti operatori de transport persoane in regim de taxi.

In acest sens am angajat societatea de avocatura Campan&Timonea pentru a deschide actiune de concurenta neloiala impotriva campaniei Uber, inregistrata pe rolul Tribunalului Cluj, precum si sesizare la Consiliul Concurentei. Speram ca prin efectuarea acestui demers juridic – toata lumea – care desfasoara transport public de persoane – in regim de taxi, de pe teritoriul Romaniei, inclusiv UBER sa respecte prevederile legale in domeniu, intrucat NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”, a postat pe Facebook Asociația Taximetristilor Cluj.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.