Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ungare: 'Contextul internaţional permite dezvoltarea relaţiilor ruso-maghiare'

Peter Szijjarto si Lavrov

Observăm după foarte mult timp că evoluţiile de pe plan internaţional contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre Ungaria şi Rusia, a declarat luni la Moscova ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, la întâlnirea cu omologul său rus Serghei Lavrov, informează portalul Index.hu.

Şeful MAE ungar, aflat la Moscova pentru a pregăti vizita preşedintelui rus Vladimir Putin la Budapesta din februarie, a subliniat că relaţiile bilaterale au avut mult de suferit din cauza sancţiunilor internaţionale, dar că programele bilaterale de cooperare economică - cooperarea regională, investiţiile în domenii ca agricultura şi construcţiile de maşini - se dezvoltă în bune condiţii.

Citeşte şi: De-abia venit de la Moscova, Dodon închide uşa-n nas Aliaţei Nord-Atlantice

La rândul său, ministrul rus de externe a precizat la primirea omologului său ungar că pe agenda discuţiilor se află şi ducerea la bun sfârşit a celor convenite acum un an la Moscova între preşedintele rus şi premierul ungar Viktor Orban. Lavrov a transmis totodată condoleanţe după accidentul de autocar din Italia soldat cu moartea a 16 unguri, în majoritate adolescenţi.

Peter Szijjarto a menţionat că a aşteptat întâlnirea cu Serghei Lavrov nu doar în calitate de ministru, ci şi în plan personal şi i-a mulţumit pentru mesajul de condoleanţe. Delegaţia ungară în capitala rusă purta panglici negre, luni fiind decretată zi de doliu naţional în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.