Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă transmis de UE: Noi probleme cu migranţii

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Migranţii care asaltează porţile Europei riscă să fie folosiţi drept cărăuşi de traficanţii de droguri, a avertizat luni comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, informează AFP.

 

'Migranţii şi victimele traficului de fiinţe umane sunt probabil utilizaţi' în traficul de droguri, a declarat comisarul Avramopoulos, într-o conferinţă de presă la Lisabona, cu ocazia prezentării raportului anual întocmit de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT).

 

'Traficul de cocaină este legat de grupări teroriste care operează în conflictul sirian. Acest lucru îl ştim. Însă dimensiunile acestei legături nu sunt clare', a indicat Avramopoulos, precizând că Uniunea Europeană 'a declarat război traficanţilor de persoane', care 'nu ezită să folosească persoane disperate, prin orice mijloace'.

 

Raportul anual al OEDT, organizaţie cu sediul la Lisabona, evidenţiază o creştere a consumului de canabis în Europa, o revenire a celui de ecstasy, precum şi o dezvoltare a pieţei online de vânzare a drogurilor.

 

'Problema drogurilor nu a scăzut în Europa', a notat comisarul european, vorbind despre 'noi produse, noi obiceiuri de consum, noi pieţe şi noi riscuri pentru sănătate', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.