Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria. Zeci de morţi după explozia unei maşini-capcană

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite în explozia unei maşini capcană ce a avut loc vineri într-un sat din apropiere de oraşul sirian Al-Bab şi care i-a vizat pe rebelii care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI), a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Rebelii susţinuţi de Turcia i-au alungat joi pe jihadişti din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, şi din alte două oraşe mai mici din apropiere, Qabasin şi Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

Atacul cu maşină capcană a vizat birourile forţelor militare şi de securitate din Sousian, care se află în spatele liniilor de apărare ale rebelilor la circa opt km nord-vest de Al-Bab, potrivit OSDO.

Situat la 25 km sud de graniţa cu Turcia, Al-Bab era vizat din 10 decembrie 2016 de o operaţiune întreprinsă de către forţe turceşti şi rebeli sirieni. Este vorba de un succes major pentru Ankara, care a lansat la sfârşitul lunii august o operaţiune militară în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadişti de la frontiera sa cu Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.