Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase explică efectul 'pe invers' al DNA asupra alegerilor

F. P.
Stelian Tanase

Jurnalistul şi scriitorul Stelian Tănase trage în avans concluzia tristă a alegerilor locale: românii votează candidaţi cu probleme penale, un dosar la DNA având efect de creştere a popularităţii. Potrivit lui Tănase, explicaţia ar fi în faptul că toţi românii participă într-o formă sau alta la fenomentul corupţiei, fiind complicii celor pe care îi aleg să-i reprezinte.

"Mulți au crezut (mă număr printre ei) că odata ce DNA va intra în ei și va incepe să eradicheze corupția, odată ce ii va acuza de lucruri grave pe cei care se fac vinovați de tot felul de infractiuni, mediul politic, administratia se vor curăța și vom avea în fine o înnoire a clasei politice. Văzind ce se intimplă acum, ma indoiesc. Vad pe sondaje ce cdandidati au sanse de succes și-mi dau seama că m-am inșelat. Faptul că X a apărut în catușe , că a fost arestat, pus sub control judiciar, sau in arest preventiv, trece in ochii concetățenilor noștri drept o bravură. Canddații respectivi capătă un aer de rebeli, de luptători antisistem și devin populari.

Ce ar trebui făcut!? Să fie stopată campania anticorupție dusa de DNA !? Să se decidă prin lege ca nu mai pot candida cei cu probleme in justiție!? Mi-am imaginat că dacă unul e saltat de mascați nu il mai votează nimeni in afară de rude. E exact pe dos. Acum dacă vrei sa cistigi alegerile e suficient să îți aranjezi cu DNA- ul să te salte cu mascații și să fie și niste televiziuni prin prajmă ca să dea marea știre. Concetătenii te vor lua drept victimă și te vor vota. E cea mai tare campanie electorală care se poate face în Romania in 2016. Cistigi sigur.

DNA a ajuns un fel de Nufărul în aceasta perspectivă ciudată. În loc să te murdărescă, să-ți deranjeze CV-ul, te spală de păcate. Așa vede lumea lucrurile printr-o ciudată distorsiune. Și noi care credeam, naivi, că ne preocupă corupția, ( Corupția ucide!” ), că suntem indignați de ea, că vrem să se facă curățenie ! Uite că nu este adevărat. De ce!? O explicație -corupția s-a generaliaat și toți suntem intr-o formă sau alta participanți. E un fenomen de masă și suntem complici la diferitele forme de coruptie. Fie și numai prin pasivitate, tăcere, indiferență!?", scrie Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.