Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tariceanu, pozitie ferma despre modificare Codului Penal

tariceanu

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat luni la TVR ca niciun cetatean nu poate fi privat de libertate pe baza de suspiciuni. El considera oportuna modificarea Codului Penal care ar urma sa prevada dispunerea arestarilor preventive in baza de indicii temeinice.

"Aceast proiect de lege va starni multe controverse. Cred ca e firesc sa starneasca o dezbatere. Atata vreme cat vorbim de libertatea cetatenilor, ca vorbim de toti cetatenii. Nu putem sa ingradim libertatea cetatenilor cand exista suspiciuni. E ca si cum m-as uita la dumneavostra si as spune ca va suspectez ca sunteti escroc fara sa am niste probe. Prin modificarile care urmeaza sa fie sau nu aprobate, aceasta arestare care a devenit regula nu exceptia ar urma sa fie inlocuita cu ceva mai solid. Aceasta decizie va fi luata de acum inainte numai daca vor fi elemente consistente.

Citeste si: Tariceanu despre cazul Sova. Va fi sau nu un nou vot?

Tariceanu despre stenogramele din PNL: PDL incearca sa preia conducerea partidului

Aceasta campanie de lupta anticoruptie trebuie facuta fara excese si fara abuzuri. Ingradirea de libertate trebuie facuta cand instanta hotaraste condamnarea.

Am intrat intr-o zona a exceselor si abuzurilor. Parlamentarii nu au imunitate in fata legii. Ei pot fi anchetati. Parlamentul nu se poate opune. Daca instanta hotaraste ca e vinovat el poate fi anchetat.

Atunci cand vorbim de fosti ministri, anchetati pentru decizii politice, nu ancheteaza Parchetul deciziile politice. Ele sunt sanctionate de alegatori. Deciziile cu aspect penal nu intra sub incidenta Parlamentului", a spus Tariceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.