Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump a primit proiectul de lege care prevede sancţiun împotriva Moscovei

reuters
trump, ok, casa alba

Casa Albă a primit proiectul de lege adoptat de Congresul SUA privind întărirea sancţiunilor împotriva Rusiei şi pe care preşedintele american poate să-l semneze sau să-l blocheze folosind dreptul de veto, relatează AFP.

Documentul a fost primit la Casa Albă la ora locală 13.53 (17.53 GMT), a indicat o sursă guvernamentală. Preşedintele nu a dat nicio indicaţie fermă privind intenţiile sale cu privire la acest proiect de lege.

Senatul american a adoptat joi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a presupusei a ingerinţe a acestei ţări în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, scrie agerpres.ro.

Acest proiect de lege a fost denunţat de Moscova, dar criticat şi în UE deoarece deschide calea sancţiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia.

De asemenea, textul prevede şi un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: preşedintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancţiunilor existente împotriva Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a mai afirmat că relaţiile SUA-Rusia au fost 'sacrificate' din cauza anchetei privind implicarea Moscovei în alegerile din 2016 din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.