Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal între ucraineni și rebelii proruși: De la ce s-au luat

sua ucraina rusia

Armata ucraineană a acuzat joi separatiştii proruşi că ar fi tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grand împotriva poziţiilor sale din estul Ucrainei, încălcând astfel acordurile de pace, cu câteva zile înainte de o reuniune diplomatică la Paris consacrată conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.

Separatiştii 'au încălcat în mare măsură acordurile de la Minsk. Ei au recurs masiv la arme grele', a declarat serviciul de presă al operaţiunii antiteroriste (numele dat de forţele de la Kiev conflictului din est). Armata ucraineană a difuzat o înregistrare video care prezenta tirurile multiple de rachete lansate de separatiştii proruşi. Luptele dintre armata ucraineană şi rebelii au scăzut considerabil în intensitate după instituirea unui nou armistiţiu în septembrie, însă focare de violenţă, şi în special minele omniprezente în zona de război, continuă să crească bilanţul victimelor conflictului, care a făcut de la declanşarea sa în urmă cu aproape doi ani peste 9.000 de morţi. Rebelii au acuzat la rândul lor armata ucraineană că a tras asupra poziţiilor lor în ultimele 24 de ore şi au afirmat că unul dintre combatanţii lor a fost rănit, conform agenţiei de presă a separatiştilor.

O reuniune multilaterală privind procesul de pace la care vor participa miniştrii de externe din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa, pentru a face bilanţul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, este programată pentru luni la Paris, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.