Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta a decis: ANAF nu mai poate închide firmele

Guvernul intenţionează să modifice legislaţia privind procedurile ANAF referitoare la suspendarea activităţii firmelor în cazul în care acestea au fost găsite cu sume de bani încasate în neregulă, în plus sau în minus, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

Citește și: Asta e informația zilei! Propunere din PNL: Să ÎNCHIDEM ANAF-ul

 

"Pe de o parte, susţin toate eforturile şi îmi asum şi criticile pentru acţiunile de combatere a evaziunii fiscale. În acelaşi timp, evident, şi vă dau un singur rezultat care poate fi semnificativ - în primele trei luni ale acestui an au crescut cu 25% societăţile care au case de marcat. În trei luni de zile. Cred că sunt casele de marcat de prin 2005 - 2006, nu mai ştiu când au fost introduse. Şi în trei luni de zile un sfert din societăţi s-au hotărât să aibă case de marcat, ceea ce e foarte bine. (...) Nu vreau să picăm în extrema cealaltă, a unor abuzuri şi a unor lucruri duse la extrem. Motiv pentru care, împreună cu şeful ANAF şi cu ministrul Justiţiei, am decis ca, dacă putem chiar în şedinţa de joi, dacă nu marţi (săptămâna viitoare - n.r.) să facem nişte reglaje: vreau să rămână în continuare un Fisc foarte puternic şi foarte hotărât în combaterea evaziunii fiscale, dar putem să introducem trei prevederi care ţin de reglaj şi de îndepărtarea oricăror excese", a declarat premierul, care a participat la conferinţa de lansare în dezbatere publică a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, organizată la Ministerul Justiţiei.

Ponta a menţionat că prevederile avute în vedere de Guvern se referă la modificarea aplicării măsurii de suspendare a activităţii unei companii dacă diferenţele găsite de ANAF sunt plus/minus 300 sau 500 de lei.

"90% din ce s-a prezentat (de către mass-media - n.r.) cu închis de firme pentru 50 de lei nu era adevărat, dar 10% era adevărat. Şi pentru acelea 10% adevărate cred că putem (pune - n.r.) clar în ordonanţă că plus/minus 300 de lei se plăteşte doar amendă. Doi - atunci când se ia măsura suspendării activităţii, aceasta să poată fi revocată în aceeaşi zi dacă se plăteşte o amendă de 10 ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate. Ai 400 de lei în plus în casă, plăteşti 4.000 de lei şi, prima dată, te iert. A doua oară, asta rămâne să discutăm. Putem să punem de 20 de ori suma respectivă şi a treia oară să nu mai existe niciun fel de amendă pe care să poţi să o plăteşti şi să se suspende activitatea. Ideea este, repet, pe de o parte eu cred că toată lumea trebuie să-şi plătească taxele şi să fie riguroasă în acest sens şi este şi un mod de educare a publicului, un respect faţă de obligaţiile noastre. În al doilea rând, nu cred că trebuie să ducem lucrurile la absurd, aşa cum se duc în alte situaţii. Şi de aceea, dacă Ministerul Justiţiei aprobă propunerile ANAF, putem să facem alte reglaje", a explicat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.