Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă - nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaților social-democrați români, a fost nominalizată în cadrul MEP Awards 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și Cercetare și Inovare. Premiile sunt acordate anual la Bruxelles.

Nominalizarile echivalează cu o recunoaștere a contribuției aduse de eurodeputata PSD, prin activitatea sa din Parlamentul European, pentru îmbunătățirea statutului femeilor din statele UE, din punct de vedere profesional și social.

În calitate de raportor din umbră al grupului S&D din PE pe marginea Raportului privind cariera femeilor în domeniul științei și în universități, Viorica Dăncilă a evidențiat discriminarea care încă există în această zonă și a solicitat Comisiei să ia măsuri urgente.

Eurodeputata social-democrată a fost, totodată, inițiatoarea unei declarații scrise prin care se solicită Comisiei Europene sprijin pentru femeile din mediul rural, prin introducerea unei Garanții europene după modelul Garanției pentru tineret.

De asemenea, în calitate de raportor pe marginea bugetului UE pentru anul 2017, Viorica Dăncilă a cerut în mod ferm acordarea unei finanțări adecvate pentru programele menite să ofere educație de calitate și locuri de muncă, pentru femei și fete, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.