Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

1 Mai scump ca altul: Micii au ajuns aproape 40 de lei, iar prețul muștarului s-a dublat! (Dănuț Pop, președintele PER)

Facebook
Danut Pop

”Prețul unei caserole de mititei, mâncare cu tradiție la români, a crescut și până la 39 lei iar pretul mustarului s-a dublat. La fel si pâinea, preţul îngrășămintelor a crescut cu 400% faţă de anul trecut. Razboiul din Ucraina și scumpirea combustibilului au generat cresterea preturilor la toate produsele alimentare si nealimentare. Românii au de-a face cu scumpiri pe bandă rulantă, la fiecare două saptamâni constată alte prețuri la raft. Din păcate Banca Mondială a avertizat ca preţurile produselor de bază vor rămâne la un nivel ridicat până la finele lui 2024. In România, BNR prognozează o inflaţie de 11,2 la sută la finalul trimestrului doi din 2022.

Ne confruntăm cu o situație foarte îngrijoratoare iar guvernanții trebuiau să actioneze de ieri! Fiecare țară are specificul ei, însă, România are 4,5 milioane de români săraci, conform INS. Peste o treime din copii României trăiesc sub pragul saraciei iar peste 150.000 se culcă flămânzi.

Guvernanții nostri nu se inspiră nici macar din masurile celorlalte țări din UE. Plafonarea prețurilor nu a fost buna, reducerea TVA la produsele de bază nu s-a facut, naționalizarea companiilor de distribuție îi sperie, noi ne facem că dăm bani romanilor ca să plătească facturile, bani care ajung tot la șmecheri. Guvernanților, când o să îndrăzniți să faceți ceva pentru români?

Avem sărbatori și zile libere, dar portofelele sunt goale”, susține Dănuț Pop, președintele PER în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.