Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila explică cum poate crește România capacitatea de testare: Asta aș face în prima zi!

Candidat al PSD la alegerile parlamentare, Alexandru Rafila, a explicat că se poate crește capacitatea de testare în România prin înființarea unor centre profesionale de recoltare. Rafila a precizat că această limită de aproximativ 35.000 de teste pe zi este limita sistemului 112, prin intermediul căruia se recoltează probele, dar situația s-ar putea schimba în cazul în care vor exista centre specializate de recoltare și ulterior de prelucrare.

Citește și: Patriarhia, mesaj tranşant pentru Guvern, după incidentele de la Constanţa: 'Statul are mandatul de a garanta libertatea religioasă şi pacea socială'

”Eu, dacă aș fi ministrul Sănătății, prima acțiune ar fi să înființăm centre speciale de recoltare, ăsta este primul pas! Trebuie să am unde să recoltez, să am centre bune și ulterior prelucrarea trebuie făcută în cele mai bune condiții. De asemenea, este nevoie de o aplicație informatică, multe țări din Europa au așa ceva, un loc unde oamenii sună, completează un mic chestionar și sunt automați programați către un centru de recoltare. Doar în felul acesta putem crește capacitatea de testare!

Domnul ministru Tătaru ne-a spus că nu se fac anchete epidemiologice, domnul președinte ne-a spus că nu se poate face mai mult, dar văd ce spune și Centrul European de Control al Bolilor, care ne spune că România și alte țări vot intra într-o zonă de mare risc pe ATI și decesele provocate de covid.”, a spus Alexandru Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.