Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfa Romeo și-a dezvăluit cel mai recent vehicul, SUV-ul Tonale, care folosește NFT și blockchain pentru a urmări recordurile auto

europe.autonews.com
alfa romeo tonale

Producătorul auto italian Alfa Romeo și-a dezvăluit cel mai recent vehicul, SUV-ul Tonale. Firma susține că este prima din industrie care conectează fiecare vehicul la propriul token bazat pe blockchain, care poate urmări întregul ciclu de viață al mașinii, conform cointelegraph.com.

Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale acestui SUV este că fiecare mașină este legată de un simbol nefungibil (NFT) însoțitor. Tonale NFT, conform Alfa Romeo, certifică o mașină la cumpărare și apoi pur și simplu înregistrează și păstrează datele pe durata de viață a vehiculului. Francesco Calcara, șeful departamentului de marketing și comunicare globală la Alfa Romeo, a declarat :

„La acordul clientului, NFT va înregistra datele vehiculului, generând un certificat care poate fi folosit ca garanție a stării generale a mașinii, cu impact pozitiv asupra valorii sale reziduale.”

 

Companiile de automobile investesc din ce în ce mai mult în piața NFT, despre care se estimează că va ajunge la 240 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului – batând jetoane digitale unice de colecție, care sunt uneori incluse în achizițiile de vehicule.

Blockchain-ul este acum legat de orice, de la oferte imobiliare la jetoane de implicare pentru fanii sportului . NFT-urile au generat recent titluri, în timp ce companiile se întrec pentru a se integra cu această nouă tehnologie.

 

Alți producători de mașini de lux precum Lamborghini, Rolls-Royce și Mercedes-Benz au experimentat cu NFT-uri. Lamborghini, de exemplu, a lansat primul său proiect NFT, „Space-Time Memory”, un set de cinci imagini care arată un Lamborghini Ultimae mergând în spațiu.

Mercedes-Benz a făcut echipă recent cu Art2People pentru a dezvolta o ediție limitată de colecție Mercedes-Benz NFT, inspirată de gama sa de vehicule G-Class.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.