Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Argentina a câștigat Cupa Mondială de Fotbal (Video)

FIFA
cupa

Finala Cupei Mondiale de fotbal, dintre campioana mondială en titre, Franţa, şi naţionala Argentinei, dublă câştigătoare a trofeului în urmă cu câteva decenii, s-a desfășurat pe stadionul Lusail. După loviturile de la 11 metri, Argentina reușește să învingă și să câștige Cuma Mondială 2022 din Qatar.

content-image

Francezii au început cu un fault de control asupra lui Messi, De Paul răspunzând îmbrâncindu-l pe Rabiot.

Lloris are o primă intervenție la execuția din careu a lui Fernandez, care era însă în offside.

McAllister îl pune din nou în evidență pe Lloris, cu un șut tare din afara careului, reținut cu siguranță, în minnutul 5.

Argentina e în ofensivă și De Paul șutează în Varane, mingea ieșind primul corner a meciului.

Franța ajunge periculos în careul argentinian, abia în minutul 14, însă Emiliano Martinez iese și reține, înainte ca Mbappe să ajungă la minge.

Griezmann execută o lovitură liberă periculoasă don lateral stânga, lovitura de cap a lui Giroud trecând peste poartă, fiind însă acordat fault în atac.

Peste doar un minut, Di Maria pătrunde în careu și e faultat neglijent de Dembele. Polonezul Marciniak dictează penalty fără ezitare.

Messi execută și deschide scorul cu multă siguranță, păcălindu-l pe Lloris.

Argentina continuă să domine jocul și Mac Allister își încearcă norocul cu un șut ce trece pe lângă.

Vine minutul 36, când Messi inițiază un contraatac, mingea ajunge la Alexis Mac Allister care îi pasează lui Angel Di Maria, care ajunge înaintea lui Lloris la minge și marchează cu sânge rece pe lângă portar.

Scorul e 2:0 pentru Argentina.

Deschamps face două schimbări surprinzătoare în minutul 41. Thuram intră în locul lui Giroud, iar Muani îl înlocuiește pe Dembele, autorul faultului în careu.

Francezii sunt ceva mai mult pezenți în careul sudamericanilor, însă fără să pună în pericol poarta lui Martinez. Pare că Argentina cedează deliberat posesia și își conservă energia.

De la margine se arată 7 minute suplimentare de joc, care aduc un cartonaș galben pentru Fernandez și o lovitură liberă executată slab de Griezmann.

Argentina intră la vestiare din postura de virtuală campioană mondială.

Este pentru prima dată din 1966, de când se înregistrează statisticile, când o echipă nu trimite nici măcar un șut pe spațiul porții.

La revenirea de la vestiare, francezii încearcă să fie ofensivi, dar tot ce obțin e o primă lovitură de colț, la capătul căreia, centrarea lui Griezmann e reținută de Martinez.

Argentinienii joacă fără grabă, aruncând în luptă toate tacticile de tragere de timp.

Martinez are o intervenție salvatoare la 30 de metri de poarta sa, degajând o minge ce putea deveni periculoasă.

Alvarez primește apoi o minge în careul Franței, de unde șutează pe colțul scurt. Lloris respinge.

Un minut mai târziu (59), Di Maria face spectacol în careu, în flancul stâng, driblează 3-4 adversari, pasează în centru, Alvarez lasă pentru Messi, care șutează puțin pe lângă, talonat de un fundaș francez.

Francezii nu găsesc soluții, și Mac Allister ajunge în fața porții lui Lloris, dar cade într-un duel umăr la umăr cu Upamecano, înainte să șuteze la poartă.

Di Maria a dat tot ce se putea și e momentul să fie înlocuit în minutul 64 cu Marcos Acuna.

Cifrele nu sunt de partea francezilor, Mbappe trimițând un prim șut periculos spre poarta lui Martinez, însă peste transversală.

În replică, Fernandez prinde cadrul porții de la 18 metri, însă mingea e pe direcția lui Lloris.

Deschamps mai afec două modificări. Ies Griezmann și Hernandez înlocuiți de Coman, respectiv Camavinga.

Kylian Mbappe a marcat două goluri în interval de 3 minute și Franța a egalat scorul finalei cu Argentina, scor 2-2. Mbappe a înscris de la punctul cu var, în minutul 78, ducând scorul la 2-1 și relansând meciul. În minutul 81, același Mbappe a reușit egalarea, după un contraatac al Franței.

După 90 de minute s-a intrat în prelungiri, iar în minutul 109 Messi reușește să înscrie si să aducă Argentina în avantaj. În 118, Mbappe a egalat din penalti și astfel s -a ajuns la loviturile de la 11 metri.

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Di Maria, De Paul, Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez. Selecţioner: Lionel Scaloni

Franţa: Lloris - Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann, Tchouaméni, Rabiot - O. Dembélé, Giroud, Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps

Meciul este arbitrat de polonezul Szymon Marciniak.

La finală a asistat şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Argentina a jucat în Qatar în grupa C (cu Polonia, Mexic şi Arabia Saudită), pe care a terminat-o pe primul loc, după care a trecut în optimi de Australia (scor 2-1), în sferturi de Ţările de Jos (scor 6-5 în urma loviturilor de departajare) şi de Croaţia în semifinale (scor 3-0).

Franţa a evoluat în grupa D, cu Australia, Tunisia şi Danemarca, şi a acces în optimi de pe primul loc. Francezii au trecut de Polonia în optimi (scor 3-1), de Anglia în sferturi (2-1) şi de Maroc în semifinale (2-0).

Argentinienii au în palmares două titluri de campioni mondiali, obţinute în 1978 şi 1986. În 1990 şi 2014, Argentina s-a clasat pe locul doi la CM. La ediţia din 2018, argentinienii nu au trecut de optimi, ei fiind învinşi atunci chiar de Franţa, cu scorul de 4-3.

Franţa este campioana mondială din 2018 şi a mai câştigat titlul mondial în 1998. În 2006, francezii s-aau clasat la CM pe locul doi, iar în 1986 au fost pe locul trei, după ce la ediţia precedentă (1982), terminaseră pe patru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.