Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartonaș roșu primit de Israel: 'Folosește înfometarea ca armă de război'

timesofisrael.com
rafah gaza

Human Rights Watch (HRW) a publicat un nou raport în care acuză Israelul că înfometează civili din Gaza „ca o metodă de război”, o strategie care echivalează cu o crimă de război, relatează luni Al Jazeera.

„De peste două luni, Israelul a lipsit populația din Gaza de hrană și apă, o politică stimulată sau susținută de oficiali israelieni de rang înalt și care reflectă intenția de a înfometa civilii ca metodă de război”, a declarat Omar Shakir, director la Human Rights Watch.

Potrivit dreptului internațional, privarea de obiecte indispensabile supraviețuirii civililor este o crimă de război, se arată în raport.

Intenția criminală nu necesită admiterea atacatorului, dar poate fi dedusă și din totalitatea circumstanțelor campaniei militare, a adăugat acesta.

După mai mult de două luni de război şi un asediu total impus de Israel începând cu 9 octombrie, condiţiile de viaţă din Fâşia Gaza sunt descrise ca fiind de coşmar de către ONU şi ONG-uri pentru civilii care, încercând să scape de bombe, sunt încolţiţi în zone din ce în ce mai mici.

Aproximativ 1,9 milioane de persoane, sau 85% din populaţia Fâşiei Gaza, au fost strămutate, potrivit ONU, dintre care multe au fost  nevoite să fugă de câteva ori pe măsură ce luptele s-au extins.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.