Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu: În 2021 nu s-au mărit pensiile în România, în guvernarea de dreapta. Noi am venit cu pachetul social şi pachetul economic şi atunci s-au mărit pensiile

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Angel Tîlvăr ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, la Antena 3, despre relaţia PSD cu PNL în coaliţie, că a alegerile generale, PSD a câştigat alegerile, dar a venit voinţa preşedintelui Iohannis, care a dorit un guvern de dreapta şi ştim cu toţii cum a guvernat acest guvern, el transmiţând că nu costă nimic să recunoşti că ai greşit, ca politician. Ciolacu a mai arătat că în 2021 nu s-au majorat pensiile, în guvernarea de dreapta, şi doar după ce a venit PSD cu pachetele social şi economic, s-au mărit.

Referitor la disputele între PSD şi PNL, preşedintele PSD a spus că trebuie ”să fim corecţi cu istoria”.

”La alegerile generale, PSD a câştigat alegerile, a venit voinţa preşedintelui Iohannis, care a dorit un guvern de dreapta şi ştim cu toţii cum a guvernat acest guvern. Am creat această coaliţie, eu fiind de acord în acel moment şi fiind şi acum, pentru că aveam nevoie de stabilitate în România, apoi s-a declanşat războiul. Nu costă nimic să recunoşti că ai greşit, ca om politic”, a comentat Ciolacu.

El a precizat. ”În 2021 nu s-au mărit pensiile în România, în guvernarea de dreapta, niciun procent. Noi am venit cu pachetul social şi pachetul economic şi atunci s-au mărit pensiile în România. Ăsta este adevărul”.

”Eu nu mai intru cu nimeni în dispute, dacă se recunoaşte că s-a greşit”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a spus că că şi exemplul datoriei publice extern a a României, afirmând că ”PSD a lăsat datoria la 36%”.

”Când am intrat la guvernare împreună cu PNL şi ne-am asumat portofoliul Finanţelor, am găsit o datorie publică de peste 48%, s-au făcut împrumuturi în acestă perioadă a guvernării de drepata de 200 de miliarde de ei. 12 puncte procentuale a crescut datoria publică într-o perioadă foarte scurtă. Când au făcut aceste împrumuturi au întors în economie 2%, am venit noi, am întors în economie 6%. Comisia a anunţat oficial că va scădea datoria publică cu un punct procentual”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Despre o rupere a coaliţiei, Ciolacu a spus: ”România trebuie guvernată şi ne-am asumat acest lucru şi eu cred cu toată tăria că aceast coaliţie trebuie să funcţioenze cel puţin până în 2024 în contextul internaţional”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.