Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au votat în turul II cei care în primul tur i-au preferat pe Barna, Diaconu, Paleologu sau Kelemen (EXIT-POLL CURS-Avangarde)

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri tur II prezidentiale 24 11 2019

Klaus Iohannis a câştigat turul II al alegerilor prezidenţiale şi datorită celor care în primul tur i-au votat pe Dan Barna, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu sau Kelemen Hunor. Preşedintele a obţinut o marte parte din voturile contracandidaţilor din turul I, fiind depăşit de Viorica Dăncilă doar în electoratul lui Mircea Diaconu, arată datele sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde.

Klaus Iohannis a reuşit să rupă 1% din votanţii Vioricăi Dăncilă din primul tur, iar Viorica Dăncilă, la rândul ei, a obţinut voturile a 1% din votanţii lui Iohannis din primul tur.

Cei care au votat în primul tur cu Dan Barna au ales în turul II în felul următor: 92,5% Klaus Iohannis, 7,5% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat în primul tur cu Mircea Diaconu au ales în turul II în felul următor: 34,3% Klaus Iohannis, 65,7% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat în primul tur cu Theodor Paleologu au ales în turul II în felul următor: 72,3% Klaus Iohannis, 27,7% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat în primul tur cu Kelemen Hunor au ales în turul II în felul următor: 83,9% Klaus Iohannis, 16,1% Viorica Dăncilă.

Cei care au votat în primul tur cu alţi candidaţi au ales în turul II în felul următor: 61,2% Klaus Iohannis, 38,8% Viorica Dăncilă.

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare. Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice. Au fost utilizați peste 500 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor două institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională - CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE. Numărul de persoane intervievate este de peste 23.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%.

Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja de eroare asumată prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de +/-2,5% (această marjă include pe lângă abaterea standard maximă calculată și erorile determinate de ponderea mare a refuzurilor de circa 18% și de alte dificultăți întâmpinate pe teren), la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate. Rezultatele sunt prezentate atât la nivelul exit poll-ului din țară, cât și la nivelul totalului de votanți, incluzând eșantionul din țară și estimarea ponderii votului din diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.