Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se scuză ziarul pro-Kremlin care a transmis că 10.000 de militari ruși au murit în Ucraina: Hackerii sunt de vină

news.ro
militari rusi

Ziarul rusesc social-politic Komsomolskaia Pravda (publicaţie pro-Kremlin n.r.) a fost piratat luni şi un bilanţ fals al numărului morţilor în rândul armatei ruse în Ucraina a fost postat pe site-ul său, a declarat marţi jurnalistul publicaţiei acreditat la Kremlin, Aleksandr Gamov, citat de Reuters.

Gamov a declarat că materialul - potrivit căruia aproape 10.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi - era fals şi a fost şters după câteva minute.

Gamov a oferit această explicaţie pentru respectivul material publicat de Komsomolskaia Pravda, care a fost preluat de unele media occidentale, în conferinţa telefonică cotidiană a Kremlinului după ce purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că nu poate comenta incidentul.

Komsomolskaia Pravda a publicat pentru scurt timp o informaţie cu numărul soldaţilor ruşi despre care se crede că au fost ucişi în Ucraina, un număr destul de mare, dar imediat a şters informaţia, aminteşte DPA.

Un bilanţ al Ministerului Apărării rus a fost publicat duminică pe pagina web a ziarului, indicând 9.861 de soldaţi ruşi ucişi de la începutul conflictului, după cum a arătat o versiune salvată, care a circulat luni.

Acest bilanţ al pierderilor suferite de forţele ruse în Ucraina este semnificativ mai ridicat decât cei 498 de soldaţi ucişi confirmaţi oficial până în prezent de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.