Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Dați-ne naibii rachete Patriot!'. Dmitro Kuleba a explodat după ultimul atac rusesc asupra Kievului

kuleba

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a răbufnit în timpul unui interviu pentru publicația Politico și a cerut sisteme de apărare antiaeriană lăsând orice limbaj diplomatic la o parte. Interviul șefului diplomației de la Kiev cu Politico a avut loc luni, la doar o oră după ce capitala Ucrainei a fost ținta unui atac rusesc cu rachete balistice, soldat cu distrugeri și oameni răniți.

„Dați-ne naibii (rachete) Patriot!”, a cerut Dmitro Kuleba în interviu.

Fabricate în SUA, rachetele sol-aer Patriot sunt cel mai bun sistem de apărare pentru a combate rachetele balistice care au fost lansate asupra Ucrainei cu o intensitate din ce în ce mai mare în ultimele zile, notează Politico.

„Dacă am avea suficiente sisteme de apărare aeriană, și anume (rachete) Patriot, am putea să protejăm nu numai viețile oamenilor noștri, ci și economia noastră de distrugere”, a adăugat ministrul ucrainean.

Luni, cu doar o oră înainte ca Dmitro Kuleba să stea de vorbă cu Politico la sediul Ministerului de Externe, în plină zi, capitala ucraineană a fost atacată de rachete balistice rusești.

Câteva explozii puternice au răsunat la doar câteva momente după ce sirenele de raid aerian au alarmat tot orașul.

În acel moment, Kuleba se afla în grădina botanică a orașului pentru a realiza un videoclip pentru o călătorie viitoare, mai adaugă sursa citată.

Rachetele rusești au fost interceptate de apărarea aeriană Patriot. Dar nouă persoane, printre care o adolescentă, au fost totuși rănite din cauza căderilor de moloz, inclusiv în cartierul din apropierea locului în care filma Kuleba.

Ucraina trăiește momente tensionate

Cererea ministrului de externe vine într-un moment tensionat pentru Ucraina, care încearcă să respingă forțele invadatoare ale lui  Putin.

Sprijinul occidental, puternic la începutul invaziei de acum doi ani, a slăbit în ultimele luni, iar un nou pachet important de ajutor american este blocat în Congresul american.

Aliații europeni s-au străduit să acopere golul în furnizarea de fonduri și arme de care Kievul are nevoie, însă războiul de apărare al Ucrainei este într-o fază foarte dificilă.

Rusia avansează pe câmpul de luptă, iar Putin, proaspăt întors după victorie electorală măsluită, profită de orice ocazie pentru a intensifica atacurile rusești.

„Când trupele ucrainene pierd poziții, să ne uităm la motive. Este pentru că Rusia a început să folosească masiv bombe aeriene ghidate modernizate”, a mai spus Kuleba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.