Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Comisarul Berbeceanu iese la atac: dezvăluiri EXPLOZIVE din sistem

berbecaru
Înainte de a merge la arest, Berbeceanu a acordat un interviu în care face dezvăluiri incendiare din interiorul sistemului. 

Rep. Domnule Berbeceanu, vă surprinde decizia procurorilor DIICOT?

Traian Berbeceanu: Nu mă suprinde, pentru că așa lucrează procurorii DIICOT, acesta este stilul lor. În ziua reținerii mele am cerut structurii centrale a DIICOT să preia dosarul meu, în speranța că voi avea parte de o cercetare corectă. M-am înșelat. Refuzul a fost trimis prin fax la Alba Iulia. Abia după scandalul provocat, structura centrală a DIICOT a preluat dosarul meu. Sunt 4 sau 5 procurori din structura centrală care s-au abținut, au refuzat practic să instrumenteze acest dosar, care este o mizerie. Dosarul a ajuns la acest procuror care m-a trimis în judecată.

Rep. În același timp, tot azi, și DNA i-a trimis în judecată pe autorii dosarului în care sunteți acuzat de fapte de corupție.

Traian Berbeceanu: Vreau să vă spun că, în această perioadă – în care eu am fost audiat ca parte vătămată în dosarul de la DNA, inculpații de la Alba Iulia, cei doi procurori și polițistul, au furnizat în continuare probe și informații structurii centrale a DIICOT care lucra la dosar. Ca parte vătămată în dosarul instrumentat de procurorii DNA am constatat cu scârbă și stupoare cu câtă mârșăvie au fost fabricate probe împotriva mea. Au fost martori instruiți să declare lucruri anterior stabilite. Vă vine sau nu să credeți, s-au audiat între ei cu identități protejate. Cum să te audiezi tu, procuror șef, cu identitate protejată în speranța că nu vei fi descoperit niciodată?! Acum trei zile am depus o cerere de probațiune. Am cerut să fie audiate anumite persoane pentru aflarea adevărului. Nu s-au pronunțat asupra acestei cereri, deși erau obligați s-o facă. Au grăbit în schimb trimiterea mea în judecată. Probabil că au aflat că DNA îi va trimite în judecată pe cei trei inculpați de la Alba Iulia.

Rep. La ce vă așteptați în zilele care urmează?

Traian Berbeceanu: Aștept rechizitoriul procurorilor DNA. O să vă cruciți! Nu o să vă vină să credeți că în România anilor 2013-2014 a fost posibil așa ceva. Activitățile de represiune împotriva mea au continuat și după preluarea dosarului de către structura centrală a DIICOT. Citește mai multe pe Hunedoaraliberă.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.