Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis dezvăluie ce a discutat cu secretarul general al NATO - Apărarea pe flancul estic trebuie să rămână o prioritate

Klaus Iohannis România Educată

Presedintele României, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, principalele puncte ale discutiei purtate cu secretarul general al NATO, seful statului precizând că o atentie deosebita este acordata securitatii pe flancul estic si in regiunea Marii Negre.

"Am avut o discutie pe toate temele majore care preocupa structurile NATO in aceasta perioada. Am reconfirmat angajamentul nostru clar de a ramane un aliat nu numai puternic dar si de incredere. Romania, dupa cum am spus de mai multe ori, sustine cu fermitate consolidarea aliantei, e cea mai puternica alianta care a existat vroedata, dar ca sa ramana asa e nevoie de multa munca. Ne bazam pe o relatie transatlantica solida, care e indispensabila pentru securitatea si prosperitatea spatiului transatlantic. Romania a continua ca furnizor de stabilitatate si securitate in regiune, va continua sa isi indeplineasca toate responsabilitatile asumate, dintre care, in aceasta perioada, cheltuielile alocate pentru aparare. Romania s-a angajat pentru 2%, ne tinem de promisiune. O buna parte merge la modernizarea armatei si acest lucru a fost vazut ca un exemplu pozitiv in NATO.

Citeste si Theodor Stolojan, ATAC SPECTACULOS la PSD: Cântece de sirenă ale unei guvernări care pur şi simplu nu doreşte o disciplină bugetară

Contribuim activ la aparare atat pe teritoriu propriu, cat si pentru teritoriul altor stat. Drept exemplu, prezenta noastra in Polonia. România mentine o contributie substantiala la misiunile aliate, exemplul cel mai elocvent fiind prezenta in Afganistan. Militarii nostri sunt foarte respectati. Aceste eforturi confirma importanta solidaritatii, suntem deplin constienti ca aceste contributii sunt necesare in actualul context, marcat de incalcari ale dreptului international si utilizarea fortei militare, inclusiv in vecinatatea noastra. Obiectivul e asigurare implementarii depline a masurilor conventie prin efort colectiv. Apararea pe flancul estic si in regiunea Marii negre, care ne intereseaza extrem de mult, trebuie sa ramana o prioritate", a declara Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.