Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 20 martie 2023 - Rusia ripostează și îi ia în vizor pe judecătorii Curții Penale Internaționale

ceps.eu
razboi ucraina

În contextul unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru crime de război, Vladimir Putin a organizat o reuniune militară în orașul Rostov-pe-Don și a primit rapoarte de la comandanții militari. Aceste acțiuni vin înaintea vizitei președintelui Chinei, Xi Jinping. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de luni, 20 martie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE - 20 martie, 22.32: Șeful Wagner îl avertizează pe ministrul rus al Apărării că urmează o ofensivă a Ucrainei

Șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, i-a spus ministrului Apărării, Serghei Șoigu, într-o scrisoare publicată luni, că armata ucraineană plănuiește o ofensivă iminentă menită să secționeze forțele Wagner de corpul principal al trupelor rusești din estul Ucrainei, notează agenția Reuters.

În scrisoarea publicată de serviciul său de presă, Prigojin a declarat că "atacul pe scară largă" era planificat pentru sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

Continuarea AICI!

UPDATE - 20 martie, 20.34: Întâlnirea Vladimir Putin și Xi Jinping s-a încheiat

Întâlnirea informală dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele chinez, Xi Jinping, s-a încheiat. Liderul chinez a părăsit Kremlinul. În total, convorbirile dintre Putin și Xi Jinping au durat aproape 4,5 ore.

Președintele Federației Ruse a ieșit în stradă pentru a-și conduce colegul chinez. Au avut o scurtă discuţie lângă mașina lui Xi Jinping, după care și-au dat mâna în semn de rămas bun. Marți, liderii se vor întâlni din nou și vor purta convorbiri inclusiv cu participarea membrilor delegaţiilor.

UPDATE - 20 martie, 20.09: Soldații ruși, antrenați de Steven Seagal

Actorul hollywoodian Steven Seagal a fost prezent la Moscova la inaugurarea unui centru de aikido din Rusia, unul dintre obiectivele acestuia fiind pregătirea tinerilor pentru serviciul în forțele armate ruse, relatează insidethegames.

Seagal a primit cetățenia rusă în 2016, iar în 2018 a fost numit trimis special al Rusiei în Statele Unite, țara sa natală.

Continuarea AICI!

UPDATE - 20 martie, 18.17: Țările UE au deschis să achiziționeze în comun muniție pentru Ucraina

Uniunea Europeană va face achiziţii comune de armament pentru Ucraina, afirmă ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, după o reuniune desfăşurată la Bruxelles, iar, conform unor oficiali de la Bruxelles, statele membre vor aloca două miliarde de euro pentru acest plan.

„Am ajuns la un consens politic pentru a trimite în Ucraina un milion de cartușe de calibru 155 mm”, a declarat el reporterilor, adăugând că proiectilele vor fi trimise în termen de 12 luni, potrivit Reuters.

Detalii AICI!

UPDATE - 20 martie, 18.01: Fost şef al SBU din regiunea Harkov, judecat pentru 'înaltă trădare'

Un fost şef al Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Harkov (est) va fi judecat pentru "înaltă trădare", a anunţat luni Biroul de Anchetă Naţional (DBR) al Ucrainei, care îl acuză pe acesta de sabotaj în favoarea Moscovei la începutul invaziei ruse.

Roman Dudin, 40 de ani, "s-a ocupat de facto de (acţiuni de) sabotaj în loc să organizeze" apărarea acestei regiuni, a acuzat DBR într-un comunicat pe Telegram.

Detalii AICI!

UPDATE - 20 martie, 17.46: Vladimir Putin se teme de o revoluție în Rusia

Vladimir Putin se teme de o posibilă revoluție în Rusia! Președintele rus a cerut ca ofițerii Ministerului rus de Interne să suprime prompt acțiunile „ilegale de stradă” și „răspândirea ideologiei extremiste”.

"Provocările, acțiunile stradale ilegale sau alte încercări de destabilizare a societății trebuie oprite. Suprimat prompt. La fel ca răspândirea ideologiei extremiste", a spus el, vorbind în cadrul unei reuniuni extinse a consiliului de administrație al Ministerului de Interne, relatează Interfax.

Detalii AICI!

UPDATE - 20 martie, 17.40: Administraţia SUA a autorizat un nou ajutor militar pentru Ucraina

SUA autorizează un nou pachet de ajutoare militare pentru Ucraina, evaluat la 350 de milioane de dolari, a declarat luni secretarul american de stat, Antony Blinken.

"Acest pachet de asistență militară include mai multe muniții pentru HIMARS și obuzierele furnizate de SUA pe care Ucraina le folosește pentru a se apăra, precum și muniție pentru vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, rachete HARM, arme antitanc, bărci fluviale și alte echipamente", a afirmat într-un comunicat dl Blinken.

UPDATE - 20 martie, 16.53: Fostul premier britanic Tony Blair respinge ideea că între conflictul din Ucraina și cel din Irak există asemănări

Fostul premier britanic Tony Blair, care a antrenat Regatul Unit, alături de Statele Unite, în Războiul din Irak, în urmă cu 20 de ani, o decizie care a declanşat manifestaţii masive în regat, refuză orice comparaţie între Războiul din Irak - fără mandat ONU - şi Războiul rus din Ucraina, în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a folosit acest conflict ca pe ”o scuză”, relatează AFP.

”Nu există nicio justificare rezonabilă pentru a invada o ţară independentă şi suverană, cu un preşedinte democratic, (care nu ridica) nicio problemă nimănui”, şi care nu încălca ”nicio obligaţie internaţională”, declară Tony Blair într-un interviu acordat AFP şi agenţiilor europene de presă Ansa, DPA şi EFE.

Continuarea AICI!

UPDATE - 20 martie, 16.22: Xi Jinpung și Vladimir Putin au discutat despre Ucraina la Kremlin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a primit luni după-amiază, la Kremlin, pe omologul său chinez, Xi Jinping, aflat în vizită oficială la Moscova pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale.

Liderul de la Kremlin a declarat că s-a familiarizat cu sugestiile Beijingului privind soluţionarea crizei din Ucraina. "Noi suntem pregătiţi permanent pentru negocieri, vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre sugestiile dumnevoastră", i-a spus Putin lui Xi Jinping.

Detalii AICI!

content-image

UPDATE - 20 martie, 16.10: Șeful Wagner crede că Rusia ar putea să piardă războiul

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, susține că perspectivele războiului din Ucraina sunt „neclare”. Într-un răspuns la o întrebare, Prigojin atrage atenția că forțele rusești mai au „câteva săptămâni la dispoziție pentru a ne pregăti” împotriva forțelor ucrainene.

"Deocamdată, perspectivele sunt neclare. Am spus deja: trebuie să dezumflăm toate bulele de aer pe care le avem în număr mare. Ar trebui să ne concentrăm pe un singur lucru, pe victorie, iar asta înseamnă să ținem linia întâi, să mergem înainte, să uităm de dezacorduri, resentimente și orice altceva. Și atâta timp cât există intrigi, certuri și bețe în roate, atunci acestea stau în calea luptei”, a declarat Prigojin, pe canalul său de Telegram.

Continuarea AICI!

UPDATE - 20 martie, 16.00: Josep Borell anunță că Putin poate fi arestat imediat în 130 de țări, în vaza mandatului CPI

Preşedintele rus Vladimir Putin poate fi arestat 'imediat' în 'aproape 130 de ţări', după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său, considerându-l responsabil de crime de război în Ucraina, a declarat luni Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, citat de agenţia de presă EFE.

Referindu-se la decizia CPI, Borrell a subliniat că aceasta 'este foarte importantă şi schimbă regulile jocului' într-o declaraţie făcută la sosirea sa la un Consiliu al miniştrilor de externe şi ai apărării din UE, luni, la Bruxelles.

Continuarea AICI!

UPDATE - 20 martie, 15.19: Fără scrupule: magazinele de mobilă din Moscova vând acum baroase marca Wagner Group ca obiecte de decor pentru casă

Barosul metalic este gravat cu logo-ul luptătorilor mercenari, precum și cu o grămadă de cranii - și vine într-o cutie de prezentare care seamănă cu un sicriu. Canalul rusesc Telegram Caution, Moscow a citat manageri de decorațiuni pentru casă care au declarat că există o "cerere mare" pentru aceste ciocane, care sunt descrise ca fiind "accesorii perfecte în cazul transformărilor de mansardă", scrie The Telegraph.

Continuarea aici!

content-image

UPDATE - 20 martie, 15.10: Lupte crâncene pe front în 'noul Bahmut': 'Încearcă să încercuiască zona!' / rușii confirmă

Şeful centrului de presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei din direcția operaţională Tavriisk, colonelul Oleksi Dmitraşkivski, a declarat, luni, că rușii intenţionează să încercuiască oraşul Avdiivka.

Continuarea aici.

UPDATE - 20 martie, 14.29: Noi bombardamente ruseşti în regiunea Herson

Forțele armate rusești au tras, luni, asupra satului Mikilske, din regiunea sud-ucraineană Herson, avariind mai multe locuințe şi rănind cel puțin două persoane, informează RBC, potrivit Rador. „Obuzele au lovit direct locuințele civililor. Cel puțin cinci case au fost avariate" - se arată într-un raport al Administraţiei Militare Regionale Herson. O localnică în vârstă de 33 de ani și-a pierdut brațul în bombardament, iar un bărbat de 39 de ani a fost și el rănit.

UPDATE - 20 martie, 14.26: Ucraina a creat platforma "Children of war" pentru căutarea copiilor dispăruți în timpul războiului

Președinția ucraineană a creat platforma "Children of war" pentru căutarea minorilor dispăruți în timpul războiului, introducând numele și prenumele, și a publicat datele aflate în posesia autorităților de la Kiev, relatează Rador. Potrivit Biroului Național de Informații al Ucrainei, rușii au deportat 16.226 de minori ucraineni, dar platforma a făcut publice și datele publicate în surse deschise ale Federației Ruse, potrivit cărora numărul copiilor scoși din Ucraina ajunge la 744.000. Din 24 februarie, 464 de copii au murit, 935 au fost răniți, 387 au dispărut, 308 au fost restituiți familiilor și 10.576 au fost găsiți.

UPDATE - 20 martie, 14.03 - Rusia deschide un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale după decizia în privința lui Putin

Comitetul de anchetă al Federației Ruse (ICR) a deschis un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Penale Internaționale (CPI), care au emis mandate de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și avocatul copiilor Maria Lvova-Belova, a informat serviciul de presă al departamentului, relatează Interfax.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 13.55 - Rusia: intrarea Poloniei în război ar înseamna al Treilea Război Mondial

Participarea Poloniei la conflictul ucrainean va însemna dezlănțuirea unui al treilea război mondial de către NATO, a spus șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat din Federația Rusă, liderul partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) Leonid Slutsky, pe canalul său Telegram, relatează TASS..

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 13,27: Forțele ruse se laudă că avansează la Avdiivka

Forțele rusești susțin că încearcă să intre în orașul Avdiivka dinspre sud-vest. „Este o bătălie puternică în zona Palatului Tehnologiei și Sportului”, precizează forțele rusești.

UPDATE - 20 martie, 13.19 - Vladimir Putin, sfidat la Mariupol

Portalul de ştiri Meduza a publicat o înregistrare cu vizita dictatorului rus, Vladimir Putin, la Mariupol și conversaţia pe care acesta a avut-o în oraş cu oameni prezentaţi drept "localnici".

În înregistrarea video postată pe Telegram, cineva se aude strigând pe fundal: "Nimic nu este adevărat!". Totul s-a întâmplat când liderul rus stătea de vorbă cu "localnici" în curtea unui bloc din Mariupol, informează Rador.

În timpul conversației lui Putin cu persoanele respective, cineva a strigat "Nimic nu este adevărat! Totul este pentru spectacol!".

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 12.44 - Ucraina, mesaj pentru Xi Jinping

Ucraina insistă asupra retragerii forţelor ruse de pe teritoriul său, a declarat un înalt oficial ucrainean cu puţin timp înainte de sosirea la Moscova a preşedintelui chinez Xi Jinping, a cărui ţară nu menţionează această condiţie în planul său de pace, informează AFP.

"Formula succesului realizării 'Planului de pace' chinez. Prima şi principala clauză este capitularea sau retragerea forţelor de ocupaţie ruse de pe teritoriul ucrainean" pentru "a restabili suveranitatea" şi "integritatea teritorială" a Ucrainei, a scris pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate, Oleksii Danilov.

UPDATE - 20 martie, 12.19 - Kremlinul ignoră mandatul de arestare pe numele lui Putin

Kremlinul privește cu calm astfel de manifestări ostile împotriva președintelui Federației Ruse precum emiterea unui mandat de arestare de către Tribunalul Penal Internațional, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

"Privim cu calm. Continuăm să lucrăm. Și președintele continuă să lucreze", a răspuns Peskov, întrebat cum a reacționat președintele la hotărârea luată de Tribunalul Penal Internațional.

"Remarcăm numărul manifestărilor de ostilitate în lume în ceea ce privește țara noastră și președintele nostru. Noi înregistrăm acest lucru, dar dacă punem la inimă fiecare manifestare de ostilitate, nu iese nimic bun", a adăugat Peskov.

UPDATE - 20 martie, 11.19 - Rusia a mobilizat 300.000 de soldați

Comandantul Forțelor Întrunite din cadrul armatei ucrainene, Serhi Naev, a declarat că Rusia a mobilizat aproximativ 300.000 de ruși pentru războiul din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

Potrivit lui Naev, armata rusă nu a reuşit să recruteze mai multe persoane din cauza pierderilor semnificative, a dezertărilor constante și a lipsei numărului dorit de voluntari. "Ştim de mobilizarea a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși. Aceștia au fost trimiși să recompleteze unitățile și subunitățile existente, să creeze noi formațiuni și să desfășoare unități și subunități ale trupelor teritoriale" - a explicat oficialul militar ucrainean. Totodată, potrivit acestuia, continuarea măsurilor de mobilizare și pierderile colosale iremediabile înregistrate în rândul invadatorilor provoacă multe probleme în interiorul Rusiei.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 11.10 - Patru militari ucraineni au murit într-un centru de antrenament

Biroul pentru Investigații de Stat din Ucraina a oferit noi detalii despre tragedia din centrul de antrenament din Desna, regiunea Cernihiv, în care patru militari ucraineni au murit ca urmare a detonării unui obuz.

Potrivit anchetei, pe 18 martie, în unitatea militară din Desna, au avut loc antrenamente cu trageri. În timpul acestora, un obuz a explodat, incidentul soldându-se cu moartea a patru militari. Corpurile neînsuflețite ale militarilor au fost trimise la Biroul de Medicină Legală din regiunea Cernihiv.

Biroul pentru Investigații de Stat din Ucraina a deschis dosar penal în temeiul art. 414 din Codul Penal al Ucrainei (încălcarea regulilor de manipulare a armelor).

UPDATE - 20 martie, 10.59: De ce vrea Rusia să destabilizeze Republica Moldova

Ministrul german de Externe, Annalena Berbok, a acuzat Rusia că intenționează să destabilizeze situația din Georgia și Republica Moldova. Oficialul german a spus acest lucru într-un interviu acordat ziarului spaniol El País, publicat luni, 20 martie.

„Face parte din strategia Rusiei de a destabiliza societățile care urmează calea europeană. Și mai ales acum că succesul militar al lui Putin în Ucraina nu se materializează așa cum a fost planificat, nu este o coincidență că încercările Rusiei de a exercita influență în Moldova și Georgia sunt în creștere, iar guvernele luptă împotriva nepotismului și corupției pentru a se disocia de dependența rusă. Împărtășim valorile europene cu ei și le susținem dorința de a decide singuri să trăiască în pace și libertate prin perspectiva apartenenței europene”, a spus Berbok când a fost întrebată dacă împărtășește temerile că Tbilisi și Chișinăul ar putea fi de partea Moscovei. Potrivit acesteia, din cauza crizei ucrainene, încercările Rusiei de a influența Moldova și Georgia se intensifică.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 9.45: Estonia antrenează soldați ucraineni

Ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur, a anunţat că sute de militari ucraineni au finalizat deja antrenamentele desfăşurate în Estonia. "Am pregătit 600 de infanterişti ucraineni" - a precizat Pevkur, potrivit The Kyiv Independent. Pe lângă infanterişti, au mai fost la antrenamente medici, lunetişti şi reprezentanţi ai altor specialităţi militare. Hanno Pevkur a menționat că Estonia înțelege importanța sprijinirii Ucrainei, deoarece aceasta își protejează nu doar teritoriul și poporul, ci şi întreaga lume liberă.

UPDATE - 20 martie, 9.45: alertă de raid aerian în toată Ucraina

Sirenele de raid aerian au sunat în toate regiunile Ucrainei, luni dimineaţă, după ce un avion de luptă rusesc a decolat din Belarus - transmite RBC.

Alertele au început să sune la ora 9:10. Un grup de monitorizare din Belarus a transmis că un avion de luptă MiG-31K, care poate fi înarmat cu rachete hipersonice Kinjal, a decolat de pe aerodromul Maciulişci în jurul orei 9:00.

content-image

UPDATE - 20 martie, 9.04: UE pompează 2 miliarde de euro

Kievul s-a plâns de faptul că forțele sale sunt nevoite să își raționalizeze puterea de foc, deoarece invazia Rusiei, care durează de un an, s-a transformat într-un război de uzură. Ucraina a comunicat UE că are nevoie de 350 000 de obuze pe lună pentru a-și ajuta trupele să țină piept atacului Moscovei și pentru a le permite să lanseze noi contraofensive mai târziu în cursul anului, anunță France 24.

Miniștrii afacerilor externe și ai apărării din cele 27 de state membre ale blocului comunitar, reuniți la Bruxelles, încearcă să ajungă la un acord asupra unei inițiative pe mai multe direcții menite să accelereze livrările și să consolideze industriile lor de apărare.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 08.43: Dmitri Medvedev atacă Curtea Penală Internațională

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a lansat un atac dur împotriva Curții Penale Internaționale, după ce pe numele lui Vladimir Putin a fost lansat un mandat de arestare. Rusia nu recunoaște jurisdcția CPI și se alătură astfel SUA, Chinei și Ucraina, dar și altor țări (iată care sunt cele 123 de țări în care președintele rus Vladimir Putin poate fi arestat).

Medvedev vorbește în ultimul său mesajd despre „prăbușirea finală a sistemului de drept internațional.”

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 08.22: Ucrainenii au pornit contraatacul la Bakhmut

Imaginile geolocalizate publicate pe 19 martie indică faptul că forțele ucrainene au efectuat un contraatac cu succes la sud-vest de Ivanivske, situat la șase kilometri vest de Bakhmut, și au împins forțele ruse mai departe de autostrada cheie din zonă, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în ultimul său document.

Serhii Cherevaty, un purtător de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că forțele ruse au efectuat 25 de atacuri în zona Bakhmut pe 19 martie, dar forțele ruse probabil au asigurat doar „câștiguri marginale”.

Continuarea aici

content-image

UPDATE - 20 martie, 07.55: Ucrainenii au ucis aproape 1600 de soldați din Rusia

Rusia a suferit 1.590 de pierderi militare și a pierdut 56 de vehicule blindate, inclusiv 26 de tancuri, în Ucraina în weekend, arată datele furnizate de Forțele Armate Ucrainene (UAF). Aproximativ 710 membri ai personalului rus, 21 de tancuri și 23 de vehicule blindate de luptă (AFV) au fost raportate duminică de către Statul Major al UAF, anunță International Business Times.

Statul major a susținut într-un raport de pierderi din ziua precedentă că Rusia a pierdut 880 de persoane, cinci tancuri și șapte AFV.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 07.26: Probleme mari pentru armata Ucrainei

Din cauza penuriei de explozivi, Europa nu poate produce mai multă muniție pentru Ucraina, iar creșterea producției poate dura aproximativ trei ani, arată Financial Times în cadrul unei analize.

Potrivit oficialilor și producătorilor, lipsa prafului de pușcă, a explozivilor din plastic și a TNT a dus la faptul că industria nu este în măsură să îndeplinească rapid comenzile UE așteptate pentru Ucraina, în ciuda numărului de bani care vor fi alocați pentru a rezolva problema.

Continuarea aici

UPDATE - 20 martie, 06.45: Mandatul de arestare a lui Putin pune Moscova pe jar: temerile propagandiștilor săi se adeveresc

Deși șansa ca Putin să ajungă la un proces este foarte mică, unii dintre cei mai vajnici susținători ai săi din Rusia – propagandiștii din presa controlată de stat – ar putea avea acum niște motive de îngrijorare.

Anchetatorii de la Haga au strâns de peste un an probe împotriva lui Putin înainte ca CPI să emită mandatul de arestare, mandat care îl acuză pe liderul rus că „ar fi comis crime de război, deportând în mod ilegal populația (copii) și strămutând ilegal populația (copiii) din zonele ocupate în Ucraina pe teritoriul Federației Ruse”.

Continuarea AICI

content-image

UPDATE - 20 martie, 03.05: Rolul Chinei ca mediator de pace în Ucraina este privit cu scepticism de către Statele Unite și Europa

Vizita în Rusia a preşedintelui Chinei, Xi Jinping, şi aprofundarea relaţiilor intră în contradicţie cu iniţiativele de pace ale Beijingului, în contextul în care liderul chinez pare să contribuie la consolidarea poziţiei preşedintelui Vladimir Putin, conform cotidianului The New York Times, citat de Mediafax.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se pregăteşte de întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Moscova, iar oficialii de la Beijing descriu vizita ca fiind o misiune de pace, în cursul căreia liderul chinez va încerca să joace "un rol contructiv în promovarea negocierilor" dintre Rusia şi Ucraina.

Continuarea AICI

content-image

UPDATE - 20 martie, 02.00: Cum stau lucrurile pe front

Atacuri respinse - trupele ruse au efectuat 83 de atacuri în zonele Liman, Bahmut, Avdiivka, Marinka și Șahtarsk, însă toate au fost respinse de forțele armate ucrainene, conform declarației făcute de Statul Major al Ucrainei. Aceste informații au fost raportate de The Kyev Independent.

Situația la Kramatorsk - Un atac cu muniție cu fragmentare a fost efectuat sâmbătă la Kramatorsk, soldându-se cu cel puțin două persoane decedate și 10 răniți, conform declarației făcute de guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko.

Forțele ruse nu reușesc cucerirea Bahmutului - Armata ucraineană a anunțat că reușește să livreze cu succes muniții, alimente, echipamente și medicamente către apărătorii din afara orașului Bahmut, ținând astfel unitățile ruse la distanță. Trupele de recunoaștere și de contra-artilerie ucrainene ajută la menținerea deschisă a unor drumuri spre oraș, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei ucrainene, Serhii Cerevatîi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.