Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul capului de pod ucrainean din Herson - Serghei Șoigu l-ar fi mințit pe Putin

harta-razboi-nipru-herson

Specialiștii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) presupun că Kremlinul are nevoie de declarații despre sechestrarea capului de pod de pe malul stâng al regiunii Herson pentru a consolida efectul informațional dorit în ajunul alegerilor prezidențiale.

Ministrul rus al Apărării Şoigu a spus că forţele ruse au capturat Krynky pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson, deşi dovezile vizuale disponibile din surse deschise, precum şi rapoartele ucrainene şi ruse, indică faptul că Forţele de Apărare menţin un punct de sprijin limitat în zona.

Şoigu a spus în timpul unei întâlniri cu Putin că trupele ruse l-au eliberat pe Krynky, deşi Putin a susţinut că generalul-colonel rus Mykhailo Teplinsky, care conduce gruparea Dnipro, i-a spus că un număr mic de trupe ucrainene au rămas în sat.

Șoigu a negat afirmația lui Teplinsky și a prezentat efortul rusesc ca pe o operațiune de succes și a lăudat unitățile Forțelor Aeropurtate și Brigada 810 Marină pentru rolul lor în operațiune, laude tipice de la Kremlin după ce rușii au pus mâna pe o facilitate tactică.

 

Nu a fost semnalat un avans semnificativ în zonă

La momentul redactării acestui articol, experții ISW nu au observat nicio dovadă  a unui avans vizibil rusesc în și în apropierea capului de pod ucrainean limitat din Krynyk, iar șeful centrului comun de presă al Forțelor de Apărare de Sud, colonelul Nataliya Humenyuk, a spus că ucraineanul forțele continuă să-și extindă treptat capul de pod în zonă.

În plus, bloggerii militari ruși au susținut că în 19 și 20 februarie au avut loc bătălii de poziție regulate în apropiere de Krynyk și nu au observat niciun succes rusesc în acest domeniu.

Raportul sugerează că Kremlinul probabil „a anunțat prematur” capturarea lui Krynok de către Rusia pentru a spori efectul informațional dorit înainte de alegerile prezidențiale din martie 2024, deși Kremlinul probabil creează așteptări pe care armata rusă nu le poate îndeplini.

Şoigu a numit presupusa cucerire a Krynokului de către trupele ruse drept sfârşitul oficial al contraofensivei ucrainene din vara anului 2023.

Analiștii spun că Kremlinul, în special, a întârziat să recunoască faptul că Rusia a preluat inițiativa în timpul ostilităților Ucrainei, probabil din cauza potențialelor preocupări cu privire la capacitatea Rusiei de a avansa, iar Shoigu este probabil să fi anunțat oficial „sfârșitul” contraofensivei ucrainene. pentru a sublinia public că Rusia are inițiativa.

Analiza concluzionează că Kremlinul poate revendica din ce în ce mai mult victorii pe câmpul de luptă din Ucraina fără garanții depline ale succesului tactic și operațional al Rusiei pentru a sprijini eforturile de informare care atât îl glorifează pe Putin, cât și demoralizează Ucraina, deși o astfel de încredere retoric crescând poate crea așteptări în spațiul informațional rusesc. , pe care armata rusă nu o va putea satisface.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.