Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi negocieri între talibani și guvernul afgan la Doha

Agerpres - Reuters
talibani

Negociatorii talibani şi ai guvernului afgan s-au întâlnit vineri la Doha, în a doua zi a unui armistiţiu de trei zile anunţat de talibani pentru sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, după o lungă pauză a negocierilor pentru pace, transmite Reuters potrivit news.ro.

Negocierile au început în septembrie anul trecut, pentru a găsi o modalitate de a pune capăt deceniilor de război, dar discuţiile au stagnat după câteva runde, iar violenţa a escaladat de când Statele Unite au început retragerea finală a trupelor din Afganistan pe 1 mai.

"Cele două părţi au discutat vineri despre situaţia din ţară şi au subliniat accelerarea negocierilor de pace de la Doha", a scris pe Twitter echipa de negociere care reprezintă guvernul afgan.

Purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor, Mohammad Naeem, a postat un mesaj similar pe Twitter şi a adăugat că ambele părţi au fost de acord să continue discuţiile după sărbătorile Eid.

Găsirea unui numitor comun între cele două părţi aflate în conflict a fost o prioritate majoră pentru capitalele occidentale, în special pentru Washington, care a anunţat că va retrage toate trupele americane până în septembrie, pentru a pune capăt prezenţei sale militare de 20 de ani în Afganistan.

Lun trecută, talibanii au refuzat să participe la o conferinţă la Istanbul susţinută de Washington, care ar fi trebuit să aibă loc în încercarea de a accelera discuţiile de pace. Evenimentul a fost ulterior amânat pe termen nelimitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.