Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'PNL de azi nu diferă de PDL-ul de acum 10! E mai ușor să tai decât să reduci impactul crizei', acuză liderul ALDE București, Daniel Catană

Claudiu Daniel Catana

Co-președintele ALDE București, Claudiu Daniel Catană, susține că „măsurile luate de PNL-ul de azi nu diferă cu nimic de cele ale PDL-ului de acum 10 ani”, „pentru ce e mai simplu să tai decât să reduci impactul crizei ”, motiv pentru care acesta vine cu un pachet de măsuri financiare, astfel încât dezastrul economic din 2010 să nu revină în 2020.

„În vremuri de criză, statul trebuie sa devina principalul motor de susținere a economiei. Lucru pe care Guvernul Orban pare a nu-l cunoaște. Măsurile luate de PNL-ul de azi nu diferă cu nimic de cele ale PDL-ului de acum 10 ani, pentru că e mai simplu să tai, decat să gândești cum poți face să reduci impactul crizei, care bate la ușă.

Pentru a evita un colaps financiar, le propunem guvernanților un top trei de măsuri importante pe care ar trebui să le aplice pentru a nu readuce dezastrul economic din 2010 în 2020:

1. Să procedeze la o infuzie de capital în zona investițiilor strategice, în domenii cheie ale economiei românești, în proiecte de infrastructură; în digitalizarea instituțiilor publice (în momente de genul acesta am văzut cu toții cît de util ar fi fost să avem totul digitalizat); în turismul din România - atât componenta de dezvoltare, cât și cea de repornire a turismului (turismul are un impact economic major în mai multe zone); în agricultură, pe fondul crizei alimentare care se prefigurează la nivel global. Să învețe din lecția primită și să înțeleagă că fiecare țară va fi nevoită să se descurce singură, să pună accent pe dezvoltarea propriei economii. Este mai mult ca oricând nevoie de investiții în companiile românești, să le acorde acestora facilități pentru a le susține să se dezvolte.

Citește și: Ministrul Sănătății spune de ce nu crește capacitatea de testare a românilor: 'Personalul medical de-abia se instruiește'

2. Să formeze o echipă de experți pe care să o trimită de urgență să negocieze la Bruxelles măsuri consistente de ajutorare a României, pentru evitarea unui colaps la nivel economic și social. Bani există, noi românii de ce nu putem beneficia de ei?

3. Să permită oamenilor să revină la muncă în condiții de siguranță și cât mai repede. Am cerut recent și insistent revitalizarea industriei textile și de confecții pentru a putea prelua comenzile imense de echipamente de protecție astfel încât, în instituții activitatea să revină la normal.

Acestea sunt adevăratele măsuri necesare si de bun simț pe care Guvernul ar trebui să le adopte în cel mai scurt timp. O solidaritate sănătoasă, bazată pe perspective optimiste, nu o solidaritate păguboasă, din rău în mai rău. Adică, în loc să dăm într-una cu capul de zid, mai bine găsim poarta, intrăm cu fruntea sus în curte și ne apucăm frumos și cu spor de treabă!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Claudiu Daniel Catană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.