Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul 'Star Trek'! Arma pe care Marea Britanie a pregătit-o pentru doborârea dronelor va fi montată pe navele de război / Foto-Video

X
dragonfire laser nave de razboi

Războiul 'Star Trek'! Arma pe care Marea Britanie a pregătit-o pentru doborârea dronelor va fi montată pe navele de război / Foto-Video

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri că va instala lasere pe navele de război concepute pentru a doborî dronele începând din 2027, cu cinci ani mai devreme decât se preconiza anterior, în cadrul unor reforme menite să accelereze implementarea de noi tehnologii militare, scrie Mediafax.

Ministerul britanic al Apărării a arătat că laserele pot trage asupra oricărei ținte vizibile în aer, la un cost de aproximativ 10 lire sterline pe lovitură, și au o precizie echivalentă cu cea de a lovi o monedă de la un kilometru distanță.

Laserele DragonFire vor fi lansate începând cu anul 2032

Anterior, se preconiza că laserele DragonFire vor fi lansate începând cu anul 2032

Laserele folosesc un fascicul intens de lumină pentru a străpunge o țintă, a precizat Ministerul Apărării, ceea ce înseamnă că s-ar putea dovedi a fi o alternativă ieftină pe termen lung pentru doborârea dronelor.

"Într-o lume tot mai periculoasă, abordarea noastră privind achizițiile militare se schimbă odată cu ea", a declarat secretarul Apărării, Grant Shapps. "DragonFire arată ce are mai bun Marea Britanie în tehnologia militară", a mai arătat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.