Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție vehementă de la Kiev la informațiile că Ierusalimul i-ar fi sfătuit să cedeze pretențiilor lui Putin: Nimeni nu poate să ne ceară așa ceva

The Globe and Mail
Mykhailo Podolyak

Un consilier ucrainean de top a respins sâmbătă informațiile din presă care sugerează că Israelul a încercat să împingă Ucraina să cedeze cererilor ruse în timpul discuțiilor. Israelul a fost angajat în eforturi diplomatice pentru a încerca să pună capăt războiului din Ucraina. Premierul Naftali Bennett a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin și a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, relatează The Jerusalem Post.

De menționat că informațiile pe surse au fost date de mai multe publicațiile israeliene Walla, The Jerusalem Post, Haaretz și site-ul de știri american Axios care citau un oficial ucrainean de rang înalt neidentificat, că Bennett a îndemnat Ucraina să cedeze Rusiei.

Israelul, „la fel ca și alte țări intermediare condiționate, NU cere Ucrainei să accepte vreo solicitare a Federației Ruse”, a declarat consilierul ucrainean Mykhailo Podolyak pe Twitter. "Acest lucru este imposibil din motive militare și politice. Dimpotrivă, Israelul îndeamnă Rusia să evalueze evenimentele mai adecvat."

UPDATE: Și un înalt oficial israelian, care a cerut să i se respecte anonimatul având în vedere subiectul sensibil, a ținut să transmită că informațiile apărute în presă sunt „în mod evident false”.

„În niciun moment, prim-ministrul Bennett nu l-a sfătuit pe preşedintele Zelenski să accepte un acord oferit de Putin, deoarece un astfel de acord nu ni s-a oferit pentru ca noi să putem face acest lucru”, a spus oficialul israelian.

”Bennett nu i-a spus în niciun moment lui Zelenski cum să acţioneze şi nici nu are vreo intenţie”, a continuat el.

_

Atacurile cu rachete rusești au distrus sâmbătă dimineața o bază aeriană ucraineană în apropiere de orașul Vasylkiv din regiunea Kiev, a declarat Interfax Ucraina, citat de primarul local.

Atacurile cu rachete au lovit și un depozit de muniții, a declarat primarul Vasilkivului, Natalia Balasynovych.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia trimite noi forțe în Ucraina, după ce a suferit ceea ce a spus că este cea mai mare pierdere din ultimele decenii.

Zelensky a mai spus că a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz și cu președintele francez Emmanuel Macron despre presiunea Rusiei să-l elibereze pe primarul orașului Melitopol, despre care Ucraina spune că a fost răpit vineri de forțele ruse.

Macron și Scholz au început un apel cu președintele rus Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina, a anunțat sâmbătă președinția franceză.

Macron a declarat vineri, la un summit al Uniunii Europene, că el și Scholz vor purta o nouă convorbire cu Putin în următoarele ore, după un schimb tripartit anterior de joi.

Într-o adresă televizată, Zelenskii a cerut Rusiei să mențină un acord de încetare a focului pentru a permite evacuările din orașul-port asediat Mariupol, după ce a dat vina pe Moscova pentru eșecul încercărilor anterioare.

Ucraina se așteaptă la un nou val de atacuri asupra regiunilor Kiev, Harkov și Donbas după încetinirea ofensivei Rusiei, a declarat sâmbătă Oleksiy Arestovici, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean.

El a mai spus că Ucraina nu se așteaptă ca Belarus să se alăture forței de invazie ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.