Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii nu le dau ucrainenilor o clipă de răgaz: Oraș de jumătate de milion de oameni, fără alimentare cu apă potabilă

nikolaev

Primarul oraşului ucrainean Nikolaiev, Oleksandr Senkevici, a declarat că nu există alimentare cu apă potabilă în această localitate din sudul Ucrainei, după ce forţele ruse au avariat o staţie de pompare din regiunea învecinată Herson, relatează The Guardian.

„În timpul unui atac cu rachete, teroriştii ruşi au avariat o staţie de pompare a MKP Nikolaievvodokanal, situată în regiunea Herson. Prin urmare, pe o perioadă nedeterminată, suntem nevoiţi să furnizăm oraşului apă din estuarul Bugului, doar pentru utilităţi”, a scris Senkevici pe contul de Telegram, potrivit news.ro.

El a spus că alimentarea cu apă a oraşului abia fusese reluată de curând, fiind reparată la o săptămână după ce Hersonul a fost eliberat de trupele ucrainene.

„Avem de-a face cu terorişti adevăraţi care sunt neputincioşi împotriva armatei noastre şi, prin urmare, luptă cu populaţia civilă”, a adăugat oficialul ucrainean.

Senkevici a spus că lucrările de reparaţii continuă la reţelele care au fost avariate de apa sărată furnizată, mult mai corozivă.

„De îndată ce situaţia de securitate va permite, vom repune în funcţiune cu promptitudine staţia de pompare şi vom reluat furnizarea apei potabile în oraşul Nikolaiev”, a promis primarul.

„Aşteptam cu toţii eliberarea Hersonului şi a altor teritorii ocupate temporar. Imediat după aceea, sistemul de alimentare cu apă a fost reparat prompt, literalmente într-o săptămână”, a subliniat Senkevici, potrivit CNN.

Atacul face parte dintr-o campanie rusă prin care a fost atacată infrastructura ucraineană care furnizează apă, energie electrică şi căldură pe măsură ce se apropie iarna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.