Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se laudă că au găsit rețeta să distrugă `indestructibilele` tancuri americane Abrams folosite de ucraineni (Video)

X
tanc Abrams distrus

Militarii ruşi au distrus un nou tanc Abrams de producţie SUA pe direcția Avdiivka. După două lovituri lansate de dronele FPV "Upîri", vehiculul blindat a luat foc, a declarat pentru TASS un reprezentant al întreprinderii producătoare a dronei, relatează Rador Radio România.

"Luptătorii tocmai ce au anunţat că drona noastră are acum un tanc Abrams distrus în contul său. Brigada 30 de Infanterie a ajutat la distrugerea şenilelor sale, după care au existat două lovituri ale dronelor "Upîri".

După prima lovitură nu a avut loc un incendiu, însă s-a produs după a doua. A fost folosită muniţie PG-7V" - a declarat sursa agenţiei. Tancul Abrams distrus de drona FPV "Upîri" a devenit astfel al doilea tanc american, care a luat foc în urma loviturii.

Primul tanc a fost distrus pe 26 februarie de către comandantul unui echipaj de drone cu indicativul de apel "Rassvet" folosind o drona "FPV Piranha".

Potrivit afirmaţiilor militarului, tancul a fost distrus complet, iar aproximativ o zi mai târziu un altul a fost lovit de o dronă, însă echipajul Forțelor Armate Ucrainene a reușit să se reorienteze și să fugă. Drona FPV "Upîri" a fost folosită pentru prima dată în zona operațiunii militare speciale în mai 2023.

În procesul folosirii sale în luptă în timpul operaţiunii militare speciale, aceasta s-a dovedit a fi un element pozitiv: a distrus bărci cu trupe de desant pe Nipru, fortificații, blindaje și puncte de sprijin inamice. În prezent, aceasta este folosită în toate direcţiile operațiunii militare speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.