Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, reacție după ce Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriada: 'Justiția are valoare dacă e făcută la timp'

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la Prima News, că „justiția are valoare dacă e făcută la timp”, în contextul în care Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriada și a fost audiat în cursul zilei de procurori.

„Justiția are valoare dacă e făcută la timp. Dacă vrei să faci justiție pentru fapte de acum 30 și ceva de ani nu mai e justiție, e altceva. Oricum, pentru istorie poate trebuie puse toate informațiile și astea le pot strânge doar procurorii prin autoritatea lor. Poate că e important ca niște procurori care au autoritate să colecteze informații care mai există (...) Pentru istorie e bine să fie strânse, dar pentru justiție timpul a trecut. Și este responsabilitatea domnilor procurori din Parchetul Militar faptul că nu am avut la timp finalizat un dosar al Revoluției și un dosar al Mineriadei din 90”, a spus Băsescu, la Prima News.

Procurorii de la Parchetul General au mers vineri la domiciliul fostului președinte Ion Iliescu pentru a-l audia în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. În vârstă de 94 de ani, Iliescu a cerut audierea la domiciliu întrucât nu se poate deplasa la Parchetul General. El a fost pus urmărire penală pentru crime împotriva umanității.

Parchetul General a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, începerea urmării penale împotriva fostului președinte Ion Iliescu pentru crime împotriva umanității.

„În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, procurorii militari din cadrul Secției parchetelor militare au dispus, la data de 19.04.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Iliescu Ion, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, în variantele normative prev. de art. 439 alin. 1 lit. a) (4 subiecți pasivi secundari), lit. f) (cel puțin 2 subiecți pasivi secundari), lit. g) (cel puțin 1315 subiecți pasivi secundari ), lit. j) (cel puțin 1214 subiecți pasivi secundari ) Cod penal, cu aplic. art. 5 Cod penal”, a transmis Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.