Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ucraina a atacat una dintre cele mai mari fabrici de minereu de fier din Rusia

O dronă ucraineană a lovit miercuri un rezervor de combustibil la una dintre cele mai mari fabrici de minereu de fier din Rusia, au declarat oficiali ruşi şi proprietarul fabricii, care au anunţat că nicio persoană nu a fost rănită şi că fabrica funcţionează normal, relatează Reuters.

Imagini video publicate pe Telegram, care nu au putut fi verificate din surse independente, au arătat fum negru care se ridica spre cer în regiunea Kursk şi daune la uzina de minereu de fier Mihailovski GOK, deţinută de Metalloinvest, cel mai mare producător de minereu de fier din Rusia. "Astăzi (miercuri), în urma unui atac cu dronă în districtul Jeleznogorski, un rezervor de combustibil de la Fabrica de prelucrare a minereurilor Mihailovski a fost cuprins de flăcări", a anunţat conducerea fabricii, citată de agenţia de presă TASS, relatează AGERPRES. "Nu au fost victime. În prezent se iau măsurile necesare pentru stingerea incendiului", a afirmat sursa citată.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a acuzat Kievul pentru atacul asupra districtului Jeleznogorski, cunoscut pentru minele sale de fier şi situat la circa 90 de km de graniţa cu Ucraina. El a precizat apoi că există riscul de atacuri cu rachete în zonă.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat acest atac, ca de obicei, însă a anunţat că a distrus, în noaptea de marţi spre miercuri, trei drone ucrainene - două deasupra regiunii Voronej şi una deasupra regiunii Belgrorod, ambele situate la frontiera cu Ucraina.

Context

Mihailovski GOK este una dintre cele mai mari instalaţii de extracţie şi procesare a minereului de fier din Rusia. Prin exploatarea în carieră deschisă, Mihailovski GOK dezvoltă un zăcământ de minereu de fier cu rezerve dovedite de 10,4 miliarde de tone, potrivit Metalloinvest.

Ucraina a lovit în mod repetat cu drone rafinăriile de petrol şi alte infrastructuri energetice ruseşti în ultimele săptămâni. Regiunea Kursk a fost atacată cu regularitate de Ucraina de la declanşarea de către Rusia a invaziei asupra ţării vecine, la 24 februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.