Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina insistă că racheta din Polonia nu îi aparține: 'Rusia poartă întreaga responsabilitate!'

universul.net
dmitro kuleba

Statele Unite, NATO și Polonia spun la unison că racheta care a căzut în Polonia și a ucis doi oameni aparține Ucrainei, însă Kievul continuă linia avută la începutul scandalului: „Rusia poartă întreaga responsabilitate”. Ultima declarație îi aparține ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

„Am avut un apel cu secretarul Blinken chiar în timpul unui alt atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în această dimineață. Împărtășim opinia conform căreia Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru teroarea cu rachete și consecințele acesteia asupra teritoriului Ucrainei, Poloniei și Moldovei”, a spus Kuleba, pe pagina sa de Twitter, în această după amiază.

„Am mulțumit SUA pentru asistența esențială în apărare și am subliniat că livrările de sisteme de apărare aeriană către Ucraina trebuie să fie accelerate. NASAMS și-au dovedit deja eficiența. De asemenea, sunt convins că a venit vremea sistemelor PATRIOT”, a ținut să mai precizeze Kuleba.

Poziția lui Volodimir Zelenski

Zelenski a spus că nu are niciun motiv să nu creadă rapoartele comandanţilor săi militari, care susţin contrariul: "Nu am nicio îndoială că nu a fost vorba de o rachetă a noastră. Nu are sens pentru mine să nu am încredere în militarii ucraineni. Am fost la război cu ei. Am opinia mea: conform rapoartelor noastre militare, cred că a fost vorba de o rachetă rusească", a spus președintele ucrainean, potrivit Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.