Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Adina Vălean dă TESTUL în Parlament: 'Voi pune întreaga mea experiență în sprijinul României'. Ludovic Orban, prezent la audieri

adina valean

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, este audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene, ea fiind însoţită de către premierul Ludovic Orban.

Audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European este programată joi, 14 noiembrie. Tot atunci, vor fi audiaţi Oliver Várhelyi (Ungaria) şi Thierry Breton (Franţa).

Klaus Iohannis, NIMICIT de Deutsche Welle, din cauză că REFUZĂ dezbateri

„Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România în Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul European. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara noastră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Vălean, la începutul audierii.

Ea a adăugat că, în calitate de comisar european, își va folosi experiența acumulată în sprijinul României.

„Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului. Președintele ales al CE își propune să răspundă preocupărilor cetățenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a subliniat Vălean.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României.

Acuzat de lipsa consultării cu partenerii politici în privinţa nominalizării Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, Ludovic Orban a declarat că decizia a fost luată ”sub imperiul urgenţei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.