Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Claude Monet a fost cumpărat pentru 27,6 milioane de dolari: S-a stabilit recordul licitației dedicate impresioniștilor de la New York

picturicelebre.ro
tabou claude monet

Un tablou de Claude Monet a stabilit recordul licitației dedicate impresioniștilor marți noapte, la New York, de casa Sotheby fiind adjudecat pentru suma de 27,6 milioane de dolari, arată Artsy.net, potrivit MEDIAFAX.

Lucrarea lui Claude Monet a fost articolul care s-a vândut cel mai bine la licitația casei Sotheby’s, marți noapte.

Toate cele patru seri dedicate de Sotheby’s 47 picturii impresioniste au fost dominate de lucrări de Monet. În luna mai, tabloul ”Meules” (1890–91), al artistului francez a stabilit un record fiind vândut cu 110,7 milioane de dolari.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Cu toate acestea, ședința de marți a avut încasări totale de numai 209 milioane de dolari, depășind suma de 191,9 milioane de dolari adunată în ședința dedicată luni de cei de la Christie’s artei impresioniste și moderne. Cifra a fost mult mai modestă decât cea de 315,4 millioane de dolari, la cât s-a ridicat totalul vânzărilor ediției de anul trecut a licitației sau decât cea de 349,8 milioane de dolari înregistrată în luna mai. Suma scăzută a fost determinată și de retragerea a trei loturi de obiecte din vânzare și eșecul adjudecării pentru alte opt, din cele 53 de loturi anunțate.

Tabloul lui Monet ”Charing Cross Bridge” (1903) era estimat undeva între 20 și 30 de milioane de dolari. Până la urmă, prețul la care a fost adjudecat a fost de 24 de milioane de dolari, după adăugarea taxelor și comisioanelor, ajungând la 27,6 milioane de dolari.

Alte lucrări adjudecate marți au fost ”Richard Gallo et son chien Dick, au Petit-Gennevilliers” (1894), de Gustave Caillebotte, vândut la 18 milioane de dolari, urcând până la 19,6 milioane de dolari după adăugarea comisioanelor, ca și ” La Corne d'Or (Constantinople)” (1907), de Paul Signac, achiziționat la 16,2 milioane de dolari.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

Cele mai mari surprize ale serii au fost oferite de lucrarea lui Alberto Giacometti, din 1953, ”Buste d’homme (Diego au blouson)”, care a depășit estimările de 8 milioane de dolari, ajungând până la suma de 14,2 milioane de dolari ca și de tabloul Tamarei de Lempicka, ”La Tunique rose” (1927), care a fost adjudecat la o sumă ce a ajuns la 13,4 milioane de dolari cu tot cu taxe. Vânzarea a marcat un record pentru lucrările artistei, depășind suma de 9,1 de milioande de dolari la cât se ridica până acum cel mai mare preț obținut pentru un tablou al său, ”La Musicienne” (1929).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.