Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Undă verde pentru prima legislație AI din lume. Uniunea Europeană a aprobat acordul preliminar privind reglementările inovatoare pentru inteligența artificială

bzi.ro
inteligenta artificiala

Aprobarea vine după votul statelor membre ale Uniunii Europene pentru aprobarea textului final al Actului AI al UE.

Legislatorii Uniunii Europene din Parlamentul European au aprobat acordul preliminar privind reglementările inovatoare pentru inteligența artificială (AI) pe 13 februarie. Aceasta creează scena pentru prima legislație din lume axată pe inteligență artificială, cu un vot parlamentar programat pentru aprilie, conform cointelegraph.com.

Comitetele pentru piața internă și libertățile civile au votat cu 71-8 pentru a susține acordul provizoriu privind Legea AI. Actul intenționează să stabilească linii directoare pentru AI în diverse industrii, inclusiv bancar, auto, electronice, aviație, securitate și aplicarea legii.

Reglementările vor supraveghea modelele de bază sau AI generativă

Reglementările vor supraveghea modelele de bază sau AI generativă, care sunt instruite pe seturi extinse de date, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI.


Avizul urmează aprobării de către statele membre UE după ce Franța și-a retras obiecția, ceea ce a condus la concesii menite să reducă încărcarea administrativă a sistemelor AI cu risc ridicat și să ofere o protecție sporită pentru secretele de afaceri.

Actul AI urmează să treacă la vot Parlamentului European în martie sau aprilie

Actul AI urmează să treacă la vot Parlamentului European în martie sau aprilie. Dacă va fi adoptată, este de așteptat să fie aplicată integral la 24 de luni de la intrarea în vigoare, dispozițiile specifice intrând în vigoare mai devreme.

Comisia Europeană ia măsuri pentru a înființa un Birou AI care să monitorizeze conformitatea cu un grup de modele fundamentale cu impact ridicat considerate a avea riscuri sistemice. În plus, a dezvăluit măsuri de sprijinire a dezvoltatorilor locali de IA, cum ar fi modernizarea rețelei de supercomputere a UE pentru formare generativă de modele AI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.