Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Explozii puternice în Lugansk - Ucrainenii par să fi folosit în premieră rachete cu rază de acțiune de peste 150 de kilometri

voanews.com
rachete rusia

Potrivit ultimelor informaţii, mai multe explozii s-au produs vineri în orașul Lugansk din estul Ucrainei, care este ocupat de forțele ruse și este un centru important pentru așa-numita "operațiune militară specială" a Moscovei, potrivit conturilor de pe rețelele de socializare și videoclipurilor, notează Rador.

Un cont de Telegram susţine că au avut loc două explozii și că se vede fum deasupra orașului. O înregistrare video postată online arată o coloană mare de fum negru ridicându-se deasupra oraşului, capitala autoproclamatei Republici Populare Lugansk. Oraşul a fost rareori atacat de forțele ucrainene de la invazia rusă, deoarece se află în afara razei de acțiune a sistemelor lor de rachete și rachete cu rază lungă de acțiune, cum ar fi HIMARS.

Agenția rusă de știri TASS a citat un fost oficial din Lugansk, care a declarat că "pentru prima dată, forțele armate ucrainene au folosit rachete cu o rază de acțiune de 150 de kilometri", după cel puțin două explozii produse în oraș vineri seara târziu. TASS a citat un locotenent-colonel în retragere din cadrul Miliției Republicii Populare Lugansk, Andrei Marociko, dar a precizat că nu a existat nicio confirmare oficială a informației. Marea Britanie a anunțat săptămâna aceasta că a livrat Ucrainei rachetede croazieră Storm Shadow, care se lansează de obicei din aer. Ucraina nu a făcut niciun comentariu cu privire la vreun atac împotriva forțelor ruse din Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.