Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video+Foto - Încoronarea regelui Charles III: Palatul Buckingham a anunţat parcursul procesiunii - A fost dezvăluit şi un emoji special pentru eveniment

News.ro
logo regele charles

Palatul Buckingham a dezvăluit, duminică, noi detalii cu privire la încoronarea regelui Charles III care va avea loc pe 6 mai, în special prin publicarea traseului procesiunii, scrie AFP.

Regele Charles III şi soţia sa, regina Camilla, vor părăsi Palatul Buckingham şi vor merge pe bulevardul din Londra The Mall, înainte de a continua pe Parliament Street pentru a ajunge la Westminster Abbey, unde va avea loc ceremonia, informează News.ro.

Un parcurs de aproximativ doi kilometri, puţin mai scurt decât cel de 2,5 kilometri pe care regina Elizabeth II i-a străbătut în timpul încoronării sale din 1953.

O surpriză o reprezintă faptul că nu va fi folosită Gold State Coach decât la întoarcere, trăsura de aur veche de 260 de ani care transportă suverani britanici în timpul evenimentelor majore. La venire, Charles şi Camilla au preferat să folosească Diamond Jubilee State Coach, care este mai modernă şi mai confortabilă, având aer condiţionat.

„Un cortegiu imens” după încoronare

După încoronare, va fi „o procesiune mai scurtă”, explică într-un videoclip postat de familia regală pe Twitter Edward Fitzalan-Howard, conte-mareşal, Duce de Norfolk şi organizator al evenimentului.

Revenirea, după încoronare, va fi „un cortegiu imens”, promite el. Charles III şi soţia sa vor urma acelaşi traseu ca şi la venire.

Sunt planificate trei zile de festivităţi, de sâmbătă, 6 mai, pentru încoronarea lui Charles III. După ceremonia de sâmbătă, britanicii sunt invitaţi să se adune duminică la tradiţionalele picnicuri stradale. Luni este sărbătoare legală, Palatul invitând locuitorii să practice activităţi asociative.

Trei zile de festivităţi sunt planificate de sâmbătă, 6 mai, pentru încoronarea lui Carol al III-lea. După ceremonia de sâmbătă, britanicii sunt invitaţi să se adune duminică la tradiţionalele picnicuri din cartier. Luni este sărbătoare legală, Palatul invitând locuitorii să practice activităţi asociative. Regele Charles va avea şi dreptul la un emoji special pe Twitter.

Regele Charles are dreptul şi la un emoji special peTwitter.

„Un nou emoji pentru a marca încoronarea a fost dezvăluit, bazat pe coroana Sfântului Eduard. Va apărea pe Twitter” atunci când sunt folosite anumite cuvinte cheie, a transmis Palatul Buckingham într-un comunicat, duminică.

Coroana Sfântului Eduard este una dintre bijuteriile coroanei britanice şi este în prezent rezervată exclusiv pentru încoronarea monarhilor.

Nu este prima dată când sunt create emoji-uri pentru sărbătorile regale. În iunie anul trecut, pentru Jubileul de Platină al reginei Elizabeth II, pe Twitter a apărut un emoji în formă de corgi - rasa de câine preferată a suveranei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.